Hammarby-Alingsås 33-28 (16-14)

Eriksdalshallen sjöng och gungande.
Efter två jobbiga nederlag reste sig Bajen och fällde Alingsås så det dånade över Söder.
Patrik Fahlgren ledde styrkorna med elva fullträffar.

Det var ett revanschsuget Bajen som ställde upp mot Alingsås under måndagskvällen. Inledningen blev, som matcherna oftast blir mot Alingaås, fartfylld men Bajen var på tårna redan från början och ledde med 5-4 efter tio minuter. Lagen följdes sedan åt innan Alingaås gick om med två efter drygt tjugo minuter.

Bajen visade dock upp ett stabilt målvaktsspel och ett kraftfullt niometersspel i första halvlek vilket gjorde att hemmalaget inte bara kvitterade utan gick om och ledde med 16-14 i halvtid.
– Vi fortsätter att göra mål, får någon räddning och jobbar på bra bakåt. Jag kan tänka mig att de blev lite trötta sista fem, tio minuterna av första och vi däremot fick bra träff på dem, säger tränare Erik Larholm.

De senaste matcherna har Hammarby haft stora svårigheter i andra halvlek, men av detta mönster märktes inget i måndagens match. Bajen kom ut i andra halvlek med gott självförtroende och efter fem minuter dundrade Adam Norman, som gjorde totalt sex mål, 20-14.
– Vi pratade om att fortsätta att vara engagerade, noggranna och pusha på varandra. Vi fick med oss energin vi fick av 16-14 i halvtid rakt in i andra halvlek. Det skapade ett momentum som vi kunde spela på, förklarar Erik Larholm.

Bortalaget fortsatte dock att kämpa på och med sju minuter kvar av matchen hade de reducerat till 28-26 samtidigt som Anton Hellberg åkte på en utvisning. I anfallet efter krigade Viktor Ahlstrand in ett mål och åkte på en smäll i samma veva som gjorde att Alingsås Fredrik Teern fick rött kort. Fabian Norsten, som kommit in i Bajenmålet, gjorde därefter en viktig räddning som bidrog till att Bajen fick en tremålsledning. Hammarby vann till slut med 33-28 och bärgade där med två viktiga grönvita poäng.
– Killarna ger allt de har i 60 minuter idag. Vi är noggranna, vi slänger inte bort bollen och vi följer planen ganska bra. Alla kliver på mål, det är ingen som tvekar, avslutar Erik Larholm.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 11 (2), Adam Norman 6, Adam Blanche 4, Andreas Halvarsson 4, Viktor Ahlstrand 4, Rickard Lönn 1, Tobias Rosengren 1, Martin Dolk 1, Gunnar Pettersson 1.
Alingsås HK: Felix Claar 7, Niclas Barud 4, Benjamin Helander 3 (2), Andreas Lang 3, Fredrik Teern 2, Mishels Liaba 2, Gustav Skagerling 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
Alingsås HK: 3×2 min, Fredrik Teern direkt rött kort.

Domare: Sebastian Buck och Kenneth Cardell.

Publik: 642.