Adam Norman hyllar Bajens kollektiva spel

Formstarke Adam Norman stod för sex mål när Hammarby hemmaslog Alingsås under måndagen.

Varför vinner ni ikväll?
– Vi är så många spelare som alla levererar på den nivån som vi behöver göra för att vinna. Det är ingen som viker ner sig och alla bidrar, så mycket beror på det.

Ni kommer från två raka förluster, vad hade ni pratat om inför matchen?
– Vi har pratat om att hålla det enkelt och lita på vårt spel även när det går dåligt så att vi inte stressar upp oss. Och jag tycker vi gör det väldigt bra idag. Sedan är det många individuella prestationer som vi visar idag vilket också är viktigt.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag är mestadels nöjd och jag kommer nu från tre bra matcher. Jag hade en liten dipp innan så det är skönt att jag har hittat tillbaka till mitt rätta jag. Jag hoppas jag kan fortsätta att leverera vidare på det här.

Vad tror du att din tidigare dipp har berott på?
– Det är sådant som hör till handbollen, det går i vågor. Ibland är man sämre och ibland är man bättre. Jag hoppas jag har hittat en högre ”sämstanivå” nu.

Ni gick till halvtid med tvåmålsledning, hur avgörande var det?
– Det var så klart skönt men samtidigt har vårt största problem varit att vi inte har orkat i andra halvlek. Nu var det hur skönt som helst att vi såg till att dra ifrån i början av andra. Vi har väldigt bra självförtroende hela matchen så det är jättekul.

Vad tar du med dig från den här matchen?
– Sättet vi höjer varandra på och att alla vågar att bidra. Det är även nyckeln till att det ska fortsätta att gå bra. På fredag borta mot Guif ska vi göra som vi gjorde idag, vi ska lita på varandra och våga. Då kommer det att gå jättebra.