Hammarby-Eskilstuna Guif 20-23 (13-12)

Bajen ledde tio minuter från slutet.
Då ”spökade” Eskilstuna Guif återigen och gästerna vände till sin sjunde raka seger mot grönvitt.
Bästa skyttar i Hammarbytröjan blev Martin Dolk och Rickard Lönn med fyra fullträffar var.

Drygt 1300 personer hade hittat till Eriksdalshallen under onsdagen för att titta på grönvit annandagshandboll mot Eskilstuna Guif. Första halvlek bjöd på mer kamp än skönspel och de båda lagen följdes åt; efter första kvarten stod det sex lika.

För grönvits del stod Rickard Lönn för starkaste drivet framåt i första halvlek. När det var dags för halvtid hade Bajen lyckats knipa till sig en ledning med ett mål.
– Det kändes som om vi hade spel för att leda med två, tre bollar i halvtid. Jag är jättenöjd med förvarsspelet, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Även i andra halvlek följdes lagen åt inledningsvis, men Bajen hade svårare att ta vara på sina lägen i anfallen. En hel del slarv från båda lagen gjorde att det efter 20 minuter stod 18 lika.
– Vi är för ineffektiva framåt och då blir det ännu viktigare att göra mål på de bra lägen man får. Vi är sämre anfallsmässigt i andra halvlek och har inte lika lätt att hitta till lägen, säger Erik Larholm.

Slutminuterna blir allt annat än lyckosamma för Hammarbys del. Patrik Fahlgren, Viktor Ahlstrand och Martin Dolk missade alla tre varsin straff. Dessutom fick Hammarby flera utvisningar samtidigt som matchklockan slutade att fungerar vid ställningen 19-18.
– Det var en väldigt utmaning att hålla koll på allt det och helheten blir väldigt märklig. Det är bland det konsitgaste jag har upplevt. Sedan skyller jag inte förlusten på domarna men jag tycker att Guif klänger minst lika mycket på oss men får inget med oss. Det gjorde det svårhanterat.

Till följd av strulet går Eskilstuna ikapp och om. Med fem minuter kvar låg Hammarby under med 19-22 och matchen gick där förlorad, slutresultatet skrevs till 20-23.

Målskyttar
Hammarby IF: Rickard Lönn 4, Martin Dolk 4, Patrik Fahlgren 3 (1), Adam Norman 2, Andreas Halvarsson 2, Tobias Rosengren 2, Kevin Johansson Eggan 1, Viktor Ahlstrand 1, Erik Borgenhäll 1.
Eskilstuna Guif: Emil Andersson 5, Marcus Ekman 4 (1), Fredrik Gustavsson 3, Eric Johansson 3, Simon Sonesten 3, Rickard Åkerman 2, Emil Hansson 2, Daniel Ekman 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 5×2 min.
Eskilstuna Guif: 3×2 min.

Domare: Maria Bennani och Safia Bennani.

Publik: 1 348.