Tobias Rosengren vill få igång kantspelet

– Vi står helt okej bakåt, men vi gör inga mål, säger Hammarbys kantspelare Tobias Rosengren, som gjorde två mål i onsdagens annandagsförlust mot Eskilstuna Guif.

Vad är det som inte fungerar i andra halvlek?
– Vi har inga kontringssmål i andra halvlek. Det är mycket som är skillnad mellan halvlekarna. VI gör dubbelt så många mål i första så det är klart att det märks på tavlan. Vi gör endast sju mål i andra halvlek och det vinner man inga matcher på.

Varför är deras målvakt Herdeiro Lucau svårt att möta?
– Han har gjort två bra matcher mot oss, men har varit bra den senaste tiden så han är på gång och har stor kapacitet. Han har ju spelat i många bra klubbar. Men framför allt kanske vi ska rannsaka oss själva och våra skott.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag gör inte så många fel men jag bidrar inte heller så mycket som jag vill. Jag vill bidra mer.

Varför får ni inte igång ert kantspel bättre?
– Det kanske är en taktik från motståndarna också att inte släppa oss på kanterna. Någonting är det, men vi får ju inte många kantlägen. Och det är svårt att bara skjuta igenom från niometer. Vi kanske måste spela snabbare och spela ett annat spel.

Hur ser du på fredagens match mot Alingsås borta, som också är årets sista?
– Vi vann ju mot Alingsås hemma, de passar oss ganska bra. Det brukar bli jämna matcher mot dem. Vi ska få igång kontringsspelet och vi måste göra mål. Vi får gå hem och kolla igenom andra halvlek nu så vi vet vad vi ska göra annorlunda.