Alingsås – Hammarby 32-20 (12-12)

Bajen levererade, precis flera gånger tidigare denna säsong, bra spel före paus.
Men årets sista match bjöd tyvärr på ett upprepande mönster – en ineffektiv inledning på andra halvlek som bidrog till uteblivna poäng borta mot Alingsås.

Även om Hammarby vann hemma senast så har Bajen alltid haft större svårigheter på bortaplan mot Alingsås. I fredagens match bjöd Bajen på fint motstånd i första halvlek, där framför allt Anton Hellberg stod för en framträdande roll i mål med 40 procent i räddningar.
– Första halvlek är vi väldigt bra och har bra försvarsspel. Vi spelar noggrant och de får svårt att komma till i bra lägen, säger tränare Erik Larholm.

Efter första kvarten ledde Alingsås visserligen med 7-6 men Hammarby stod upp bra bakåt och lät inte hemmalaget dra ifrån. Även om Bajen inte fått igång sitt kontringsspel så lyckades laget kvittera i slutet på halvleken så att det stod tolv lika i halvtid.
– Vi har lite svårt att hitta klara lägen i anfallet och får kämpa för målen. Men deras målvakt gör tolv räddningar och ändå gör vi tolv mål så det visar på att vi var tålmodiga i anfallsspelet.

Men under de första tio minuterna i andra halvlek lyckades inte Hammarby alls medan Alingsås tilläts använda sitt effektiva kontringsspel.
– Vi bränner ett par viktiga lägen i början och började hänga med huvudet. Vi fortsätter inte att göra det som vi gör bra i första halvlek och gör saker utanför de ramar vi har satt för beteenden och beslut.

På endast några minuter hade Alingsås utökat sin ledning till fem mål. Hammarby försökte med 7-6-spel genom att ta ut Anton Hellberg i mål men fick inte alls till det utan Alingsås kunde dra ifrån ytterligare och resten av halvleken blev aldrig spännande.
– Vi bränner lägen och försökte sedan spela olika spelare med bland annat Martin Dolk på nio meter. Vi testar också 7-6-spel för att försöka olika saker. Men om inte grundbeteendet sitter och är utanför ramarna blir det svårt att spela.

Målskyttar
Alingsås HK: Andreas Berg 6, Samuel Lindberg 4, Fredrik Teern 3, Alexander Regen 3, Niclas Barud 3, Andreas Lang 3, William Andersson-Moberg 3, Mishels Liaba 3, Felix Claar 2, Benjamin Helander 1 (1), Johan Nilsson 1.
Hammarby IF: Adam Blanche 6, Patrik Fahlgren 4 (1), Andreas Halvarsson 3, Rickard Lönn 2. Kevin Johansson Eggan 2, Adam Norman 1, Tobias Rosengren 1, Viktor Ahlstrand 1.

Utvisningar
Alingsås HK: 2×2 min.
Hammarby IF: 1×2 min.

Domare: Johan Larsson och Markus Winberg.

Publik: 1 537.