Minnesord för Berth Sjöö

Hammarby Handbolls mångårige ledare och eldsjäl Berth Sjöö, 87, har gått bort. Föreningens ordförande Mats Norrstad minns en stolt och målmedveten hammarbyit.

Berth Sjöö fick tidigt i uppdrag av Hammarbys ledarikon Lennart Nyman att utveckla Hammarby Handboll. Det var ett uppdrag som gladde Berth och gjorde honom både stolt och målmedveten. Det väckte drömmar hos Berth om medaljer, som så småningom kom att infrias. Han blev en viktig aktör inom Hammarby Handboll.

Berth berättade om lyckan när han under en vandring på Södermalm råkade träffa Magnus Grahn. Berth visste direkt vad han ville och undrade om Magnus inte var lockad av att bli tränare för Hammarbys herrlag. Det var han, och de år som följde blev fina och mycket framgångsrika för Hammarby Handboll.

Det fanns alltid något som en ivrig Berth ville prata om. Det blev alltid en trevlig stund med funderingar och prat med att dela kloka ord med Berth och njuta av ett moment av spänning i glädje eller en oro för förluster. Det fanns mängder av kuriosa, detaljer om handbollens magi och en ständigt, bubblande nyfikenhet från Berth om hur starka Hammarby skulle kunna vara på mitten av 2000-talet och framöver.

Det var med förtjusning man ständigt såg fram mot de kreativa samtalen med Berth, en ytterst trevlig stund lite vid sidan av för att klara ut den senaste matchens händelser och fundera över nästa match.

Nu har Berth lämnat oss under stor sorg men han kommer att finnas kvar i mångas minne för sin viktiga insats att bygga den grund som gjorde att Hammarby Handboll kunde byggas stark.

Tack för allt, Berth, du har varit en väldigt viktig person för oss alla och har betytt mycket för oss!

Mats Norrstad, ordförande Hammarby IF Handbollsförening