Bergischer-Hammarby 35-29 (15-15)

En pigg och fokuserad insats – men ingen vinst.
Hammarbys första match i Winter Cup mot Bergischer var en heljämn historia i 45 minuter.
– Fartfylld match med många bra prestationer, säger tränare Erik Larholm.

Premiären i Winter Cup bjöd på en fartfylld och underhållande första halvlek i den närmast fullsatta hallen i tyska Verl. Ett storvuxet Bergischer gjorde ett miniryck i första halvlek, men Hammarby hittade tillbaka – mycket tack vare Anton Hellbergs fina målvaktsspel. Helt jämnt i paus, 15-15. Lagen följdes åt även inledningsvis i andra halvlek, men när Bundesligaåttan fick en tremålslucka kvarten från slutet kunde Bajen inte svara mot en något skickligare motståndare. Slutsiffrorna skrevs till 35-29 i tyskarnas favör.
– Vi hade svårt att lösa deras samarbete mellan niometer och sexmeter, samt att de hade god utdelning på kanterna. Vi tar med oss viljan att ställa om, säger Larholm.

Målskyttar
Bergischer HC: Yannick Fraatz 8 (2), Maximilian-Leon Bettin 5 (4), Jonas Dell 4, Tomas Babak 4, Milan Kotrc 4, Bogdan Criciotoiu 3, Fabian Gutbrod 3, Christopher Rudeck 1, Leos Petrovsky 1, Alexander Weck 1, Kristian Nippes 1,
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8, Martin Dolk 5, Viktor Ahlstrand 5, Tobias Rosengren 3, Ludvig Lindeberg 2, Erik Borgenhäll 2, Kevin Johansson Eggan 1, Andreas Halvarsson 1, Viktor Bergklint 1, Simon Hjortenbo 1.

Utvisningar
Bergischer HC:
Hammarby IF: 2×2 min.