TuS N-Lübbecke-Hammarby 26-23 (13-9)

Svagare spel före paus följdes av en stark andra halvlek – där tigerrandigt hade chans till kvittering i slutet. Glädjeämnen var a-lagsdebuterna för Max Gugolz och Fred Olsson.
– Ännu en bra laginsats av oss. Många bidrar på ett bra sätt, säger tränare Erik Larholm.

Bajen inledde andra matchen i Winter Cup mot TuS N-Lübbecke lovande. Målmässigt hängde man med tyskarna från 2. Bundesliga, men effektiviteten framför mål saknades. Det medförde underläge med fyra bollar, 13-9, i paus. Tyskarna drygade snabbt ur sin ledning i början av andra.
Hammarby fick dock rejäl träff på spelet sista kvarten, såväl famåt som bakåt, och plockade in boll efter boll. Två minuter från slutet var Bajen bara en boll bakom, men det räckte inte ändå fram. Noterbart att såväl Max Gugolz och Fred Olsson gjorde sina debuter i a-laget, den senare inledde med att sätta en rökare ribba in till 18-15.
– Anfallsspelet blir steg för steg bättre. Dolk bidrar med mer och mer. Borgenhäll tar sig också i spelet. Anton Hellberg gör en mycket bra match. Vi ger oss själva chansen att slå ett bra lag, summerar Larholm.

Målskyttar
TuS N-Lübbecke: Jens Bechtloff 6 (3), Jo Gerrit Genz 4, Peter Strosack 4 (1), Luka Rkovic 3, Patryk Walczak 3, Lukasz Gierak 3, Marko Bagaric 3.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (4), Martin Dolk 4, Erik Borgenhäll 4, Viktor Ahlstrand 3, Ludvig Lindeberg 2, Kevin Johansson Eggan 1, Fred Olsson 1.

Utvisningar
TuS N-Lübbecke: 3×2 min.
Hammarby IF: 2×2 min.