Lagkaptenen hoppas på ett fullsatt ”Jerka”

Bajen kickar igång vårsäsongen med två hemmamatcher på raken och Bajens lagkapten Gunnar Pettersson lyfter fram vikten av ett starkt hemmastöd.

Hur tycker du att speluppehållet har varit?
– Det var skönt att få lite återhämtning i början eftersom det var många matcher i december, men sedan har det varit bra att få fila lite extra på olika detaljer i spelet och spela ihop oss ännu mer.

Vad gav träningshelgen i Tyskland och vad tar du med dig därifrån?
– Det var utvecklande att möta lag och spelare som spelar på en högre nivå än vad vi gör, så förhoppningsvis kan vi ta med oss erfarenheterna som det gav till våren.

Hur ser du på tabelläget nu efter höstsäsongen?
– Klart vi hade velat ligga högre upp, men det är en väldigt jämn tabell så förhoppningsvis kan vi avancera under våren.

Ni börjar med två hemmamatcher, vad betyder det att få spela i ”Jerkahallen”?
– Det är på hemmaplan vi har tagit de flesta poängen. Här är vi erkänt starka och det är mycket på grund av det stöd som publiken ger oss. Ett fullsatt ”Jerka” betyder jättemycket för oss.

Hur måste ni spela mot RIK och AIK?
– Som jag nämnde tidigare så gäller det att få ihop helheten under matcherna. Det blir viktigt att få till både ett bra anfallsspel och att få stopp på dom i försvarsspelet genom att stå tight och vara aggressiva.

Hur tycker du att det varit att vara lagkapten i år?
– Det har inte varit så stor skillnad, jag försöker bara vara mig själv och peppa lagkamraterna.

Och vad har för förhoppningar på vårsäsongen?
– Förhoppningen är att spela bättre handboll under längre perioder i matcherna. Får vi till ett bättre flyt i anfallsspelet och ett stabilare försvarsspel så kommer poängen att komma.