Besviken lagkapten mest nöjd med lagets energi

Gunnar Pettersson tyckte att fredagens hemmamatch var jämn, men där Bajenslarv gjorde att det blev förlust. Han lyfter dock energin i laget, något han hoppas alla tar med sig in i måndagens derby.

Varför vinner ni inte idag?

– Vi har några perioder där vi slarvar, får en del tekniska fel och några inspel till linjen som inte går hem och då får de kontrar massor. Annars tycker jag att det är jämnt.

Deras målvakt hade 41 procent i räddningar, på vilket sätt hade ni hoppats få hål på honom idag?
– Inför matchen hade vi pratat om att vara extra kyliga i avsluten och hålla i bollen lite extra och titta på vad han gör. Men framför allt har vi pratat om att överlag ha mer energi och det tycker jag att vi hade.

Vad är det ni måste förbättra i anfallsspelet?
– Vi behöver att ha lite mer skärpa i avsluten.

Hur var ert försvarsspel? 
– När vi får dem uppställt så tycker jag att det fungerar bra i långa perioder. Vi står tätt och de kommer ingenstans. I första halvlek stod vi jättebra och de hade många tekniska fel och vi fick en del kontringar.

Vad tycker du att ni ska ta med er från matchen till derbyt på måndag?
– Energi som alla visar, att vi hejar på och pushar varandra så att vi  ser till att vi fortsätter att gå för det. Det var kul att det var mycket folk idag som peppade och det gjorde att vi kunde hålla uppe energin. Vi hoppas att det blir mycket folk på måndag!

Foto: Stephan Grahn.