Hammarby-Redbergslid 26-31 (12-14)

Bajen kämpade, slet och hade två bollar upp tio minuter in i andra halvlek.
Men sista kvarten klev gästerna förbi och tog med sig alla poängen hem till västkusten.
Bästa målskytt i grönvitt blev Adam Blanche.

Det var ett taggat Hammarby som kom ut i första halvlek och efter fem minuter var det hemmaledning med 2-0, efter knappa kvarten ledde Bajen med 5-4. De grönvita radade visserligen upp lägena men var dock inte lika bra att förvalta dem.
– Vi får inte utdelning på det försvarsspel som vi har. Det är lite för slarvigt. Vi tappar bollarna när vi är fria och slänger bollen utanför när vi har öppet mål, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Hammarby hade sedan en fin period i mitten på första halvlek och ledde som mest med 11-8.
– Vi spelar jättebra försvar i långa perioder under matchen idag. Det är flera som är delaktiga i försvaret. Men i en sådan här match måste vi göra mål på de lägena vi skapar eftersom vi inte är stekheta offensivt, säger Erik Larholm.

Olyckligtvis avslutar Bajen första halvlek på genom att vara just ineffektiva framåt och Redbergslid går inte bara ikapp utan även om. Bajen låg till slut under med 12-14 i halvtid.

Andra halvlek blir en grönvit jakt på poäng och efter tio minuter höjs volymen rejält i ”Jerkahallen” när Viktor Ahlstrand  med dubbla, vackra, fullträffar ser till att Bajen rycker till 21-19. Men precis som i första halvlek började Bajen missa sina lägen och det tog bortalaget vara på genom ett starkt kontringsspel. På slutet rinner siffrorna iväg när Hammarby försöker chansa och förlusten skrivs till 26-31.
– Summerar man matchen så är det jättemånga kontringsmål från deras sida. Redbergslid gör tretton kontringsmål och de har sjutton räddningar. Vi har sju kontringar och tio räddningar. Deras målvakt gör det helt enkelt väldigt bra bra och vi är lite för slarviga i avsluten.

Målskyttar
Hammarby IF: Adam Blanche 6, Patrik Fahlgren 4 (3), Kevin Johansson Eggan 4, Martin Dolk 4 (1), Tobias Rosengren 3, Viktor Ahlstrand 3, Gunnar Pettersson 2.
Redbergslids IK: Markus Thorbjörn 9, Emil Mellegård 6, Niclas Fingren 4, Albin Stenberg 3, Daniel Wester 2, Pontus Mellegård 2 (1), Jonatan Wenell 2, August Wiger 2, Oskar Ysander 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 3x2min.
Redbergslids IK: 6×2 min.

Domare: Johan Gedda och Mohamed Abdulkadir.

Publik: 813.

Foto: Stephan Grahn.