Sävehof-Hammarby 28-26 (18-11)

Tio minuter från slutet låg Bajen åtta mål efter Sävehof.
Men Söderbröderna vägrade ge sig – och var ytterst nära att gå ikapp.
Bäste skytt i grönvitt blev Tobias Rosengren med sex fullträffar.

Hammarby, som för dagen hade både Gunnar Pettersson och Andreas Halvarsson borta på grund av sjukdom, inledde piggast i jakten på viktiga poäng och ledde med 3-5 efter drygt fem minuter.
– Jag tycker att vi hade flyt i spelet, gjorde bra val och hade tålamod i vårt spel, både i början och i slutet av matchen, säger tränare Erik Larholm.

Men med två raka hemmamål var Sävehof ikapp efter tio minuter och strax därefter hade de gått om. Bajen hade stora utmaningar i anfallsspelet och att hålla sina tekniska fel nere, vilket öppnade för hemmalaget. Med tio minuter kvar av halvleken ledde Sävehof med 12-8. Under några tunga minuter, med två grönvita utvisningar på kort tid, utökade Sävehof sin ledning och i halvtid låg Hammarby under med sex mål.
– Vi blir lite trötta och tappar tålamodet och där blir vi straffade. Resten av matchen krigar vi på, sliter och ger allt vi har, säger Erik Larholm.

Andra halvlek fortsatte som första hade slutat och Hammarby fick jaga utan att egentligen komma närmare. Det var först när det var tio minuter kvar, och vid ställningen 27-19, som Bajen kom igång på allvar. Hemmalaget stressades till flera tekniska misstag som Hammarby tog till vara på. Med knappt fem minuter kvar hade underläget reducerats till tre mål.
– Med tanke på att Gunnar och ”Halvar” var sjuka så ska killarna ha all kredd för att vi närmar oss så mycket som vi gör. Det finns flera fina individuella prestationer att lyfta fram; Fabian Norstens andra halvlek i mål, Simon Hjortenbo och Max Gugolz inhopp, Erik Borgenhälls inledning på matchen och Tobias Rosengrens kantspel.

Med två och en halv minut kvar av matchen hade Ludvig Lindeberg ett gyllene läge att reducera till endast två mål.  Ett läge som han satte dit – bara för att direkt efter inse att domaren dömt bort målet på grund av övertramp. Reprisen visade dock att avblåsningen var tveksam. Tobias Rosengren satte visserligen sedan dit en balja, men Hammarby kom aldrig närmare än två bollars underläge.
– För att vi ska hålle uppe spelet hela matchen behöver vi ha tålamod och ge varandra push att hålla oss på vårt eget spår, där begår vi färre misstag, säger Erik Larholm.

Målskyttar
IK Sävehof: Oskar Sunnefeldt 5, Gzhim Salihi 5, Sebastian Spante 5, Jonas Larholm 4 (3), William Bogojevic 3, Sebastain Karlsson 2, Joakim Larsson 1, Gustaf Wedberg 1, Gustav Davidsson 1, Jonatahn Edvardsson 1.
Hammarby IF: Tobias Rosengren 6, Adam Blanche 4, Patrik Fahlgren 4 (2), Rickard Lönn 3, Kevin Johansson Eggan 2, Martin Dolk 2, Viktor Ahlstrand 2, Erik Borgenhäll 2, Simon Hjortenbo 1.

Utvisningar
IK Sävehof: 1×2 min.
Hammarby IF: 4×2 min.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Publik: 748.

Arkivfoto: Stephan Grahn.