Hellberg lämnar Bajen efter säsongen

Vårens matcher blir Anton Hellbergs sista i Hammarbytröjan.
Målvakten byter Stockholm mot Malmö.
– Tiden i Hammarby har varit fantastisk på många sätt, säger Hellberg.

Efter tre säsonger mellan stolparna i Hammarby är det nu klart att Anton Hellberg efter sommaren fortsätter karriären i HK Malmö. Och det är med blandade känslor han lämnar Bajen:
– Jag kommer sakna att spela i Eriksdalshallen. Det är få förunnat och jag är oerhört tacksam att jag fått den möjligheten under dessa snart tre säsongerna. Jag har utvecklats som både handbollsspelare och som människa och fått vänner för livet, säger han.

Säsongen hittills har varit tuff med Bajenögon sett och innan Hellberg lämnar vill han säkra fortsatt grönvit representation i Handbollsligan:
– Nu är det fullt fokus på att vinna så många matcher som möjligt och se till att undvika nedflyttning. Det är prio ett, säger han.

Inom handbollen händer det att spelare med utgående kontrakt skriver på för nya klubbar innan säsongen tagit slut, vilket skett i detta fall.
– Det är absolut inget ovanligt och sker emellanåt, säger Pelle Rydell och fortsätter:
– Anton har haft en fantastisk utveckling i Hammarby, både han själv och de tränarteam vi haft har gjort ett gediget jobb. Det är ett kvitto på Bajens fina talangutveckling. Vi önskar honom lycka till framöver.