Special Olympics-laget gästar onsdagens match

På onsdag är inte bara Bajen och Kristianstad på plats i ”Jerka”.
Sveriges Special Olympics-lag visar även upp sig i paus.
– Spelarna tycker det är jättekul och ser verkligen fram emot det, säger tränaren Sussan Eriksson.

I grunden är laget IFK Tumbas parahandbollslag, som består av killar och tjejer med och utan intellektuell funktionsnedsättning. De tränar handboll tillsammans två gånger i veckan.
– Det betyder jättemycket för spelarna att få vara med. Att röra på sig och uppleva saker med sina lagkompisar är ju superkul oavsett om man har funktionsnedsättning eller inte, säger Sussan Eriksson.

Även om parahandboll är en uttalad breddidrott har laget varit så duktiga att de kvalificerat sig till Special Olympics, som går av stapeln i Abu Dhabi 7 mars. Under Special Olympics, med 190 deltagande länder och 7500 aktiva, förstärks även laget med två spelare från Sollentuna/Häggvik.
– Det kommer vara en otrolig upplevelse för alla att få åka iväg och representera Sverige i en tävling. Vi kommer ner lite innan så att vi hinner uppleva det lokala kulturlivet också.

Dessförinnan värmer man alltså upp med uppvisningsmatch i pausen av Hammarby-Kristianstad.
– Klart det är ett lyft för våra killar och tjejer att få visa upp sig! En spelare i laget, Ricky, har Kristianstads målvakt Leo Larsson som sin stora idol, så det blir ju en extra bonus för honom.

Biljetter till onsdagens match, med avkast kl 19, köper du enklast via hammarbyhandboll.ebiljett.nu