Rörd Dolk när Bajen skrällde

Han var en av förgrundsfigurerna när Hammarby skrällvann mot Kristianstad.
Efter slutsignalen kunde Martin Dolk inte hålla tårarna borta.
– Det blev väldigt mycket känslor som överöste mig i slutet, säger femmålsskytten.

Ni kan historien vid det här laget. Efter sju sorger och åtta bedrövelser med stressfrakturer och dubbla benbrott har Martin Dolk äntligen kunnat spela handboll denna säsong. Mot Kristianstad fick han förtroende på favoritpositionen vänstersex och axlade rollen med bravur:
– Sedan jag kom tillbaka från skadan känner jag att denna match är den jag bidragit mest till segern, även om det blev lite missar, säger ”Dolken” med ett leende.

När matchen stod och vägde fick han förtroendet som dubbel straffskytt efter att Patrik Fahlgren missat – Dolk var däremot iskall i lägena:
– Skönt att komma in idet, jag är ju gammal ”räv” på straffar. Men jag jobbar fortfarande för att hitta tillbaka till gammal god form.

I dina ögon, vad är det som grundlägger segern?
– Att alla bidrar på banan! Sedan tycker jag att vi höll taktiken i 60 minuter. Det var inte det här slarvet, dipparna, som kanske kommit i tidigare matcher och vi gåt mållösa långa perioder. Vi är med i matchen hela tiden, även när de leder med fem bollar. Vi presterar trots alla skador.

Trots segern och lämnad jumboplats står Dolk med fötterna jorden. Han understryker vikten av fortsatt fokus framåt – fler poäng måste in:
– Vi måste spela så här varje match, vi måste ligga på 100 procent. Så fort vi spelar på 99 procent går det inte vägen. Idag fick vi ett kvitto på att inställning kan slå klass, det är viktigt att bära med sig framåt.