Tobias Rosengren fortsätter i Bajen

Tobias Rosengren skrev på för Bajen endast ett par dagar innan säsongspremiären i höstas.
Nu Hammarby och kantspelaren överens om en fortsättning i klubben. 

Den största anledningen är att jag fått tillbaka suget för handboll igen och trivs väldigt bra i föreningen. Jag hade som målsättning att få spela mitt första slutspel, men på grund av de skador som blivit så har vi inte riktigt fått en ärlig chans, därför känner jag suget inför en ny satsning till nästa säsong, säger han. 

När Topias Laine skadade sig på försäsongslägret gjorde Hammarby klart med Tobias Rosengren, som egentligen skulle varva ner i Skuru i division 1. Han tycker själv att han inte var i matchform till säsongspremiären, men anser sig sedan dess vuxit in i sin grönvita roll allt mer.
– Inget ont om Skurus försäsong, men det märktes att jag i början av säsongen hade långt kvar till matchform. Säsongen har väl tyvärr präglas av att vi har fått så många skador, vilket har resulterat i stora omställningar inte bara i spelet utan även mentalt och på träningar. Jag fick relativt tidigt en större roll än jag förväntat mig, säger han.

Tobias Rosengren, som mött Hammarby flera gånger under sina tre år i Ricoh, säger att det varit skillnad att få uppleva Bajen från insidan.
– Jag har mött Hammarby många gånger och, förutom att det är en klassisk förening, är den stora skillnaden fansen. Det är verkligen som jag har trott, man hatar att spela emot dom, men att ha dom på sin sida är fantastiskt. Att de är så pass trogna trots att resultaten uteblivit är anmärkningsvärt!

Med sju matcher kvar av grundserien har han siktet inställt på att se till att Hammarby klarar sig kvar i Handbollsligan.
– Jag tror att det finns goda möjligheter, det viktigaste är självklart att vinna mot bottenkonkurrenterna. Vi vet att vi är starka på hemmaplan och har slagit många topplag men det är tveksamt om man kan gå en hel säsong utan att vinna på bortaplan och hålla sig kvar. Men nyckelmatcherna är givetvis Önnered hemma och Karlskrona borta, mycket talar för att det är de matcherna som avgör, säger Tobias Rosengren.

Pelle Rydell, sportansvarig i Hammarby Handboll AB, är förstås nöjd med att Rosengren blir kvar i föreningen i ytterligare en säsong:
– Tobias kom förvisso in sent i laget, men har gått från klarhet till klarhet i prestationerna. Han bidrar med ett lugn i spelet och är trygg i läget. Med en tuff försäsong i sommar är vi övertygade om att han kommer ta ytterligare steg i sin utveckling.