Tobias Rosengren: ”Jag ser mig som en stabil spelare”

Ur matchprogrammet: Kantspelaren Tobias Rosengren har fått en alltmer framträdande roll i laget sedan han kom till klubben i höstas. Nu ser han fram emot ännu en säsong i klubben. 

Du har sagt att du har fått tillbaka suget för handboll sedan du kom till Bajen, vad är det som har gjort det tror du?
– Jag tycker att tränarna använder mina kvaliteter och utformar en roll som passar mig. Men det viktigaste är kanske ändå att det är roligt att komma ner på träningarna.

Du kom till klubben strax innan säsongspremiären och har sedan vuxit in i din roll. Hur ser du på din roll i laget idag?
– Som den enda riktiga högersexan så är det klart att jag ofrivilligt fått en väldigt viktig roll. Men Johan ”Slaktarn” Nilsson har hjälp mig mycket kring matcherna så det har blivit tryggare för varje match.

Vilka är dina starkaste egenskaper som kantspelare?
– Oj, svårt att svara för sig själv, men jag ser mig som en stabil spelare som sällan gör misstag. Jag tror tränarna vet vad de får utav mig även om de förmodligen vill att jag går utanför ramarna lite oftare.

Hur mycket läser du in dig på målvakten inför en match och på vilket sätt?
– Det är klart jag ser lite klipp på målvakten, men förmodligen ser även han klipp på mig, så det gäller att balansera det hela. Men i slutändan får man inte tänka för mycket, vill man släppa knorren så får det bli så.

Vad har du för förhoppningar på det kommande året?
– Först och främst att alla får vara skadefria och att vi får ihop ett lag som kan slåss om slutspelsplatserna. Hoppas också att supportrarna fortsätter komma till våra matcher, det gör verkligen skillnad.

Vad gör du när du inte spelar handboll?
– Jag studerar till samhällsplanerare på Stockholms universitet och leker med min son Hugo.

Fakta Tobias Rosengren
Position: Kantspelare
Tröjnummer: 8
Kom till Hammarby: 2018
Moderklubb: IFK Tumba
Födelseår: 1991

Bästa grönvita målskytt mot Skövde: Martin Dolk. Han har långt kvar till sin högsta kapacitet, men har kommit igång ordentligt de senaste matcherna. När det är som mest tryck i ”Jerka” är han som bäst, så det är publiken som avgör hur bra han är idag.

Spelare att hålla koll på i motståndarlaget: Rex Blom. Han är tillbaka från sin handskada och ser redan ut att vara i matchform. Jag tror inte det blir mycket mål runt honom idag.

Foto: Stephan Grahn.