Hammarby-Skövde 25-27 (13-10)

Dubbla drömstarter i vardera halvlek räckte inte.
Gästande Skövde kom ikapp och förbi i slutminuterna när Bajens anfallsspel låste sig.
Bäste skytt i grönvitt blev Martin Dolk med sex fullträffar.

Den sportlovsfirande publiken i Eriksdalshallen fick se ett bländande grönvitt spel i inledningen av onsdagens match mot topplaget Skövde. Ett effektivt försvarsspel och en strålande insats av Anton Hellberg i mål gjorde att Bajen ledde med hela 5-0 efter tio minuter. Bortalaget gjorde sitt första mål när klockan stod på 12.30, då hade grönvitt redan hunnit göra sju.
– Vi håller ihop det i första halvlek och Anton gör det jättebra. Vi spelar bra försvar men framför allt handlar det om att Anton tar bollen, säger tränare Erik Larholm.

Efter ytterligare tio minuter hade Hammarbys effektivitet mattats av en aning samtidigt som Skövde hade börjat jobba sig in i matchen till ställningen 8-4. Bajen höll dock Skövde ifrån sig och gick till halvtidsvila med en tremålsledning.

I början på andra halvlek var det åter fullt ös från Hammarbys håll och Anton Hellberg radade upp flera räddningar. Drygt fem minuter in dundrade Tobias Rosengren in 16-10 från kanten. Men precis som i första jobbade sig bortalaget sakta men säkert in i matchen igen.
– De får utdelning när de ändrar spel till 7-6. De spelar det rätt länge och gör det väldigt bra samtidigt som vi tappar intensiteten. De gör ett par lätta mål och vi håller inte samma tempo som i första, förklarar Erik Larholm.

Med knappa tio minuter kvar av matchen gick bortalaget inte bara ikapp utan även om. Istället för att förvalta en ledning handlade avslutningen om en grönvit kamp om att försöka att komma ikapp. Och där räckte inte Bajen riktigt till utan kvällen slutade i uteblivna grönvita poäng.
– Vi ska ta med oss att vi gör en bra första halvlek, både försvars- och målvaktsmässigt. Förutom Anton i mål gör även Martin Dolk, Erik Borgenhäll och Tobias Rosengren fina individuella prestationer.

Målskyttar
Hammarby IF: Martin Dolk 6 (3), Patrik Fahlgren 4, Tobias Rosengren 4, Rikcard Lönn 4, Erik Borgenhäll 4, Adam Blanche 1, Gunnar Pettersson 1, Viktor Ahlstrand 1.
IFK Skövde: Kristian Svensson 5, Casper Ebbesen 5, Richard Hanisch 5 (1), Victor Ljungkvist 3, Jack Thurin 2, Miguel Mbumba 2, Rex Blom 2, Erik Sääf 1, Adam Samuelsson 1, Axel Franzén 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 2×2 min.
IFK Skövde: 2×2 min.

Domare: Andreas Isén och Johan Larsson.

Publik: 663.