Viktor Ahlstrand fortsätter i Bajen

Han har vuxit upp i Hammarby, och efter ett par år i andra klubbar kom han tillbaka hem till grönvitt 2016. Nu har Bajen och Viktor Ahlstrand kommit överens om ytterligare två år i klubben.
– Jag trivs jättebra i Hammarby. De har visat att de vill satsa på mig och jag tror stenhårt på de vi håller på med. Jag tvekade inte en sekund att skriva på.

I och med att Hammarby olyckligtvis har drabbats av flera skador har andra spelare fått kliva upp och ta mer ansvar. En av de spelarna är just niometersspelaren Viktor Ahlstrand.
– Det har varit väldigt tråkigt att vi har fått en massa skador som vi inte hade räknat med. Men det har i sin tur öppnat upp möjligheter för mig att spela mycket. Sedan har vi inte fått med oss de resultaten som vi har velat. Vi ligger såklart alldeles för långt ner i tabellen med det spelarmaterial vi har.

Även om Bajen haft en tung säsong än så länge, och fortfarande slåss om en kvalplats, siktar Viktor Ahlstrand på att vara med och bidra till att Hammarby så småningom blir ett slutspelslag igen.
– Nu handlar det om att ro det här i land den här säsongen och sedan satsa stenhårt nästa säsong när de flesta kommer tillbaka. Vi måste vinna rätt matcher nu och sedan vara tillräckligt bra i kvalen. Sedan hoppas jag att vi ska kunna bli ett slutspelslag igen och kunna fajtas om SM-guldet. Hur många säsonger det tar innan vi vi blir så bra är en annan sak. Vi har många unga spelare i kombination med rutinerade spelare som kan bli en intressant kombination på sikt.

Vad tycker du om din egen utveckling sedan du kom tillbaka till klubben?
– Jag har tagit stora steg och mina skott utifrån har blivit mycket bättre. När jag kom till klubben var jag mer av en genombrottsspelare. Det har varit superroligt. Jag trivs jättebra i laget och vi har en bra gemenskap. Det är kul att spela handboll.

Pelle Rydell, sportansvarig i Hammarby Handboll AB, gläds över att Hammarbyfostrade Ahlstrand fortsätter karriären i grönvitt:
– Viktor är en framtidsspelare som redan tagit stora kliv i utvecklingen. Vi ser fortsatt stor potential honom och det känns mycket bra att han blir Bajen trogen.