Malmö – Hammarby 33-20 (13-10)

Efter en första halvlek som bestod av mycket kamp hängde Bajen ändå med – trots missade lägen.
Men efter paus tog hemmalaget Malmö över helt.
– Malmö är ett bättre lag idag, säger tränare Erik Larholm. 

Det var hemmalaget Malmö som startade matchen starkast och Bajen gjorde sitt första mål först efter fem minuter genom Rickard Lönn och ställningen 4-1. Men efter flera räddningar av Anton Hellberg lyckades Hammarby jobba sig in i matchen och efter dryga kvarten hade Bajen reducerat till 7-5. Hammarby spelade sig fram till flera fina lägena men hade inte riktigt skärpan i avsluten utan fortsatte att vara i underläge.
Med minuten kvar av första halvlek var det endast ett mål som skilde lagen åt. Men återigen hade Bajen svårigheter i anfallet vilket gjorde att Malmö hann göra två mål till och halvtidsresultatet 13-10.
– Vi har lägen för att göra fler mål, men samtidigt gäller det ju så klart att sätta bollarna i mål då, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Inledningen på andra halvlek var Malmömålvaktens Daniel Beutlers, då han bidrog till att Malmö kunde göra fyra raka mål och efter tio minuter hade hemmalaget utökat sin ledning till 19-13. Hammarby lyckades aldrig återhämta sig efter inledningen på andra och efter det rann siffrorna iväg.
– Största skillnaden mellan första och andra halvlek är tron på vårt eget spel. Vi blir osäkra när vi missar. När det gäller individuella prestationer är Anton Hellberg bra i mål, Rickard Lönns skytte sitter och Viktor Ahlstrand har ett bra driv framåt idag, säger Erik Larholm.

Målskyttar
HK Malmö: Magnus Persson 6, Anton Blickhammar 6, Adam Lönn 5, Hampus Olsson 4, Kassem Awad 4, Binai Aziz 3, Simon Nyberg 2, Jim Andersson 1, Otto Lagerquist 1, Mattias Kvick 1.
Hammarby IF: Rickard Lönn 5, Kevin Johansson Eggan 4, Viktor Ahlstrand 4, Patrik Fahlgren 3 (1), Martin Dolk 3 (2), Adam Blanche 1.

Utvisningar
HK Malmö: 2×2 min.
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 747.

Arkivfoto: Stephan Grahn.