Utökat samarbete med HK Cliff

Till säsongen 2019-2020 utökar Hammarby Handboll samarbetet med HK Cliff till att gälla även på damsidan. Hammarbys A-flickor tar steget upp åldersmässigt till Damjunior och bildar en stomme i det nya utvecklingslaget dam (DU).

Seniorhandboll spelas under namnet HK Cliff och tanken är att man startar upp i div 4. Samtidigt spetsas damernas A-trupp (DA) och tanken är att det på sikt finns ungefär lika stora spelartrupper i DA och DU som i HA och HU och att det på damsidan ska ha en lika tydlig väg från barn/ungdom upp till elit som idag finns på herrsidan.

Som ett led i denna omorganisation kommer Hammarby Handboll att under mars/april bjuda in till ett antal öppna träningar där man letar efter er damer/tjejer som vill vara med på denna spännande resa. Mer info om dessa träningar och om hur arbetet på damsidan fortskrider kommer löpande.

Om HK Cliff
Bildades 2 februari 1939 i Katarina Södra Folkskola (80 års-jubileum i år alltså) och har nu sin hemvist i Hägersten/Skärholmen. Klubben har på herrsidan spelat i högsta serien fyra säsonger där vi bland spelarprofilerna hittar Staffan Olsson och Magnus ”Nollan” Grahn, sedermera guldhjältar i Hammarby. Även en sådan Hammarbyprofil som Nacka Skoglund har spelat handboll i HK Cliff. De senaste åren har man med föreningens starke man Ingvar Hellström i spetsen ägnat sig enkom åt sin växande ungdomssektion. I dagsläget finns lag i åldrarna 2003 – 2011 på pojksidan samt 2008 på flicksidan, och man hoppas nu med det utökade samarbetet kunna lyfta ytterligare även på flicksidan.