Martin Dolk: ”Publiken är världsklass”

Kantspelaren Martin Dolk stod inte bara för sju baljor när Hammarby hemmaslog Önnered under fredagskvällen. Framför allt bidrog han med stort engagemang och glödhet energi.

Varför vinner ni idag?
– Varenda spelare idag är helt slut nu efter matchen och det visar på att vi gav allt i den här matchen, det var bära eller brista som gällde. Det visar att man kan vinna matcher om man visar hjärta som vi gjorde idag, något som har varit vårt trademark förut. Vi ger oss inte, vi kör i 60 minuter vilket vi har saknat under hela säsongen.

Vad hade ni pratat om inför matchen?
– Vi stod och skrek och peppade varandra innan matchen så att det nästan blev lite larvigt och brötigt. Men det verkar ju ha gett effekt. Jag kände också att jag som är lite äldre måste gå in och visa engagemang direkt så att de unga kan ta efter. Jag vill att publiken ska tycka att det är kul att vara här, men framför allt gjorde jag det för att få igång mitt lag och idag funkade det.

Vad är fungerar bra i ert spel idag?
– Det går lite i vågor idag. Jag ska erkänna att bollen studsar lite vår väg idag, men någonstans förtjänar vi lite flyt som vi inte haft så mycket av i år. Vi försöker och försöker. Det är inga stressade inspel som orsakar motkontringar utan vi går på hårda satsningar och kör utifrån det. Men framför allt var vår huvudpunkten vår energi idag.

Vad tycker du om din egen insats?
– Det är klart jag är nöjd. Jag är glad att vi fick en seger, att vi fick igång publiken och alla i laget. Framför allt att vi fick visa att vi kan bjuda på lite roliga matcher igen så att publiken vill komma tillbaka. Jag är bara glad att vi vann.

Vad ska ni nu göra för att säkra kvalplatsen?
– Exakt samma som vi gör idag.

Vad betyder det att så många kom till Eriksdalshallen idag?
– Det är en stor anledning till att vi vinner idag. Publiken skapar adrenalin till oss, de är är världsklass! Det är därför man vill spela, för att det är publik på läktaren som låter och härjar. Då kan vi vara riktigt starka. Det är därför de ska komma tillbaka på torsdag, de måste de göra.