Hammarby-Önnered 34-29 (13-12)

Bajen var piskat att vinna mot Önnered för att få häng på kvalplats.
Efter en jämn första halvlek ryckte grönvitt sista kvarten och inkasserade två livsviktiga poäng inför 2000 åskådare.
Bästa målskyttar, med sju baljor vardera, blev Tobias Rosengren, Martin Dolk och Patrik Fahlgren.

Det var ett taggat Hammarby som kom ut i första halvlek. Veteranen Martin Dolk satte tonen direkt när han första fem minuterna gjorde två mål och peppade igång publiken i Eriksdalshallen ordentligt vid ställningen 3-2. Fabian Norsten, som gjorde en stark insats i Bajenmålet inledningsvis, och bidrog till att Hammarby efter en kvart ledde med 8-5. Bortalaget visade dock att de hade viktiga poäng att spela för genom att kämpa sig tillbaka in i matchen och hade till halvtidsvilan reducerat till ett mål.
– Önnered är ett bra lag och vi är desarmerade. De gör det bra och är tunga. Det var jämnt i första halvlek för båda lagen gör bra saker. Resultatet i halvtid speglar verkligen matchbilden, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

I andra halvlek gjorde Bajen allt för att se till att säkra de grönvita poängen – och efter tio minuter hade laget utökat sin ledning till 21-17. Och efter drygt en kvart visade Hammarbys spelande tränare Patrik Fahlgren vägengenom att göra mål i öppen kasse till 25-21 efter bollstöld. Dessförinnan hade han träffsäkert nätat två gånger vid straffpunkten.
– ”Falle” gör sin bästa match på länge, på många sätt. Han ”skitar ner sig” mycket mer än vad han har gjort tidigare. Vi är många som vill mycket idag, framför allt anfallsmässigt. Vi är fler som vill skita ner oss, säger tränarkollegan Erik Larholm.

Trots att Önnered gjorde flera försök att komma ikapp lyckades Hammarby att hålla de bakom sig och stort grönvitt segerjubel uppstod när domaren blåste av matchen och slutresultatet 34-29.
– Vi tar med oss att vi kan och ännu viktigare, att vi verkligen kan spela när det gäller som mest. Vi är på gång, vi gör det bra idag och nu ska vi fortsätta så, säger Erik Larholm.

Målskyttar
Hammarby IF: Martin Dolk 7 (3), Tobias Rosengren 7, Patrik Fahlgren 7 (2), Rickard Lönn 3, Adam Blanche 2, Gunnar Pettersson 2, Viktor Ahlstrand 2, Erik Borgenhäll 2, Kevin Eggan Johansson 1, Andreas Halvarsson 1.
Önnered: Daniel Blomgren 10 (4), Victor Rhodin 4, Mirko Vicentijevic 4, Måns Gerdtsson 3, Rasmus Just 2, Hugo Bengtsson 2, David Sandberg 1, Christoffer Örtenwall 1, David Wattström 1, Samuel Strömberg 1.

Utvisningar
Hammarby: 3×2 min.
Önnered: 3×2 min.

Publik: 2 001.

Domare: Martin Blanck och Emil Strand.