Lugi – Hammarby 35-28 (17-10)

Martin Dolk satte nio baljor mot formstarka Lugi – men det räckte inte.
Hemmalaget grundlade segern redan före paus och vann till slut med klara siffror.

Hammarby hade svårt att få fart på anfallsspelet inledningsvis och lyckades inte riktigt slå hål på Lugis försvar- och målvaktsspel. I samband med Adam Blanches andra utvisning efter endast tio minuter låg Bajen under med 6-3.

Samtidigt var Skånelagets sexmetersspel hundraprocentigt i första halvlek. Efter ytterligare tio minuter hade Bajens underläge utökats till fem mål och i halvtid var skillnaden sju mål, trots att Martin Dolk kommit igång med sitt skytte och stod för fyra mål i första halvlek.
– Det är synd att vi inte ger oss själva chansen bättre än vi gör i första halvlek. De fick lite väl bra utdelning på sina avslut och vi hade inte intensitet och höll inte överenskommelsen i försvaret. Framåt hade vi en för dålig mix av otippade tekniska fel i kombination med att vi bränner en hel del. De är det försvarsstarkaste laget i Handbollsligan och då gäller det att sätta dit de lägen man får, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

I andra halvlek fortsatte Bajens kantspelare att ånga på och gjorde fyra mål på lika många minuter vilket innebar en reducering till 19-14. Närmare än så kom dock aldrig Bajen och matchen slutade 35-28.
– I andra halvlek har vi bättre kämpaglöd, bättre effektivitet i avsluten och bättre fart på bollen. Och då lyckas vi ändå gör 18 mål i andra halvlek, vilket är många på bortaplan för vår del så det var positivt, säger Erik Larholm.

Måndagens bortaförlust gör att Hammarby fortsätter att ligga sist i tabellen när endast endast två omgångar återstår av Handbollsligans grundserie. Det är fortfarande full möjligt för Hammarby att knipa en viktig kvalspelsplats, för Bajens del väntar först IFK Ystad hemma i Eriksdalshallen på torsdag och sedan bortamatch mot Karlskrona nästa måndag.
–  I de återstående matcherna vill vi tillsammans se att vi går på mål och krigar så som vi gör i andra och som mot Önnered senast. Alla spelare behöver ge allt man har, och kriga tillsammans. Då finns det en jättebra möjlighet, säger Erik Larholm.

Målskyttar
Lugi: Casper Käll 8, Hampus Henningsson 5, Lucas Pellas 4 (2), Alfred Jönsson 4, Carl Möllerström 3, Markus Sjöbrink 2, Karl Wallinius 2, Axel Morand 2, Linus Eriksson Lilja 2, Niclas Paradis 1, Adrian Hesslekrans 1, Hampus Nygren 1.
Hammarby IF: Martin Dolk 9 (2), Patrik Fahlgren 7, Kevin Johansson Eggan 5, Adam Blanche 3, Rickard Lönn 3, Erik Borgenhäll 1.

Utvisningar
Lugi: 2×2 min.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Jonas Åström och Niklas Widell.

Publik: 1 249.

Foto: Stephan Grahn