Ludvig Lindeberg: ”Alla måste bidra med det de är bäst på”

I kvällens matchprogram: Hammarbys unge kantspelare Ludvig Lindeberg lyftes upp till A-laget från utvecklingslaget den här säsongen och har gjort ett par fina inhopp. Dessutom har han fått sin första notering i Handbollsligans målprotokoll.

Hur tycker du att du har utvecklats under din tid i klubben?
– Jag tycker jag har utvecklats till en säkrare kantspelare, med mer lugn och säkerhet än vad jag tidigare har haft. Jag har även blivit mer fysisk sedan jag kom till Hammarby, där det, i både U- och A-lag, lagts ner mycket tid på fysträning.

Hur har din säsong med A-laget varit?
– Min säsong har varit väldigt lärorik och rolig. Jag har utvecklats mycket under säsongen och även gjort ett par inhopp, där jag bland annat lyckats göra mina första mål i A-lagströjan och Handbollsligan.

Vilka är dina främsta styrkor som kantspelare, enligt dig själv?
– Mina främsta styrkor är framförallt min storlek och spänst.

Hammarby slåss just nu om en kvalplats, vad behöver ni göra för att säkra den?
– Vi behöver tagga till 120 jäkla procent och gå in på planen och kötta sönder för vår överlevnad. Alla måste bidra med det de är bäst på och inte vika ner sig en procent.

Hur ser du själv på din framtid i klubben?
– Jag är ung och har mycket kvar att lära. Jag befinner mig även i en position där jag just nu har två väldigt duktiga spelare framför mig. Men med lite mer erfarenhet från Handbollsligan, och tips från Dolk och ”Halvar”, hoppas jag att om något år kunna konkurrera om en startplats.

Vad har du för ambitioner med ditt handbollsspelande?
– Jag drömmer om att spela i Bundesliga, Champions League, och på sikt även i det svenska landslaget.

Det bästa med att spela för Hammarby?
– Det bästa är självklart publiken tillsammans med Elias & Co som hetsar bakom bänken och gör varje match lite extra rolig.

Fakta Ludvig Lindeberg
Position: Kantspelare
Tröjnummer: 17
Födelseår: 1999
Kom till Hammarby: 2016
Moderklubb: Skuru IK
Bästa grönvita målskytt mot IFK Ystad blir: ”Jag tror att Dolken kommer att vara riktigt vass och gör flest mål.”
Motståndarspelare att hålla koll på mot Ystad: ”Fredrik Petersen, en gammal räv som kan sina grejer.”

Foto: Stephan Grahn.