Anton Hellberg besviken efter förlusten

Han var närmast en levande vägg i första halvlek.
Tyvärr räckte inte Anton Hellbergs fina målvaktsspel för att rädda segern mot IFK Ystad.
– Jag förstår inte hur vi kan förlora den här matchen, det är helt sjukt, säger han.

En räddningsprocent på 69 i första och utsedd till matchens lirare i grönvitt. Men det hjälper föga efter att Hammarby tappat fem bollars ledning till uddamålsförlust.
– Vi sa i paus att det inte är givet att vi vinner bara för att vi leder, men när vi går ut till andra halvlek ser det som att vi tror det. Vi spelar som ett gäng juniorer, säger Anton Hellberg.

Ja, Bajens första halvlek andades gedigen arbetsinsats. Möjligen att det saknades någgra extra baljor framåt, men allt som allt en av säsongens bästa 30 minuter – där Hellberg hade lekstuga oavsett varifrån skotten kom.
– Vi jobbar så de får spela långa anfall och skjuta i halvbra lägen. Det gör ju även mitt jobb lättare.

I andra halvlek kantrade Bajens offensiva spel – rejält. När även spel med extraspelare, 7-6, inte fungerade blev god råd dyra:
– Vi har testat 7-6 i flera matcher utan att det gått vägen, nu släpper vi fyra mål på kontringar efter tekniska fel. Det känns som att vi blir stressade när vi spelar det, jag vet inte om vi ska fortsätta med det.

Trots en rejäl uppförsbacke kunde Bajen ha knipit minst en pinne – men flytet från första halvlek var som bortblåst även bakåt, menar Hellberg:
– Jag är på fyra bollar och ”Fabbe” (Norsten) är på tre. Till skillnad från första halvlek så går de in ändå. Petersens skott i slutet tar på min fot och deras sista friläge tar på hela min hand men smiter in.

På måndag avslutas grundserien och Hammarby är tvunget att vinna på bortaplan mot Karlskrona för att nå kval:
– ”Falle” sa det bra efteråt: vi ligger under med ett med kvarten kvar men beter oss som vi ligger under med tio. Så får vi inte bete oss. Vi måste spela som i första halvlek och vara lite desperata, då har vi en bra chans.