Karlskrona – Hammarby 32-25 (12-14)

Hammarby lyckades tyvärr inte vinna måndagens avgörande match mot Karlskrona vilket innebär att Bajen hamnar sist i tabellen. Därmed väntar spel i Allsvenskan nästa säsong.

Hammarby inledde måndagens måstematch starkt och ledde med 5-3 efter tio minuter, efter bland annat fint spel av Anton Hellberg i mål. Karlskrona, som också jagade en kvalspelsplats, visade dock också upp starkt målvaktsspel och lät dock inte Bajen rycka ifrån med mer än två mål i halvtid.

Och i andra halvlek var det hemmalaget som visade sig starkast. Hammarby hade svårt i anfallet och drygt tio minuter in i matchen hade Karlskrona inte bara gått i kapp utan om vid ställningen 18-16. Efter ytterligare tio minuter hade hemmalaget drygat ut sin ledning till fem mål och 25-20. Därefter rann luften ur Hammarby totalt och när domaren blåste av matchen innebar det att Bajen efter 17 år i högsta serien spelar i Allsvenskan till nästa säsong.

Målskyttar
Karlskrona: Johannes Sandgren 10, Tomas Reznicek 6, Necor Medina 4, Robin Håkansson 3, Linus Fernebrand 3, Nicklas Grundsten 3, Uros Tomic 1, Carl Ekberg 1, Ian Martin 1
Hammarby: Martin Dolk 6, Rickard Lönn 5, Patrik Fahlgren 4, Adam Blanche 3, Gunnar Pettersson 3, Erik Borgenhäll 3, Viktor Ahlstrand 1

Utvisningar
Karlskrona: 3 x 2 min
Hammarby: 3 x 2 min

Domare: Jonas Åström och Niclas Widell

Publik: 1050