Patrik Falhgren: ”Nu kavlar vi upp ärmarna”

Med några dagars distans till säsongen 2018/19 ger Hammarbys spelande tränare Patrik Fahlgren här sin första analys av säsongen.
– Jag är väldigt besviken att vi inte lyckas hålla oss kvar, säger han.

Hur skulle du summera den gångna säsongen?
– Jag tycker att vi har en väldigt positiv försäsong och seriestart. Tyvärr drabbas vi under säsongen av benbrott, fyra korsbandsskador och en mängd andra problem. Det är någonting som hör elitidrotten till men vi lyckas inte kompensera för de spelare som saknas. Framförallt lyckades vi inte alls på bortaplan. Det är givetvis en besvikelse och någonting som vi verkligen inte är nöjda med. Jag är väldigt besviken på att vi inte lyckas hålla oss kvar och funderar mycket på vad jag hade kunnat göra bättre. 

Vad tar du med dig från säsongen?
– Det vi kan ta med oss från säsongen är att många unga killar har fått chansen till stora roller och verkligen haft en positivt utveckling. 

Hur ser du på framtiden och nästa säsong i Allsvenskan?
– Jag hoppas att vi i Allsvenskan verkligen kan ta ett omtag och skapa ett Hammarby som lyfter blicken och satsar på att skapa en välmående förening som satsar vidare med egna killar från Stockholmsregionen.Vi ger inte upp! Nu kavlar vi upp ärmarna och börjar arbetet mot ett nytt sundare Hammarby.