”Dolken” fortsätter i grönvitt

Martin Dolk förblir Bajen trogen i Allsvenskan.
Vänstersexan har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
– Jag vill ta upp Hammarby till eliten igen men också vara med och bygga en sund förening, säger han.


Efter uttåget från Handbollsligan upphörde spelarnas kontrakt att gälla. Nu pågår omförhandlingar och först ut att skriva nytt avtal är Martin Dolk.
– Tankarna var lite huller-om-buller efter förra säsongens slut. Men när Hammarby väl kunde presentera ett förslag till mig tvekade jag inte en sekund, säger han.

Att Magnus ”Nollan” Grahn och Kalle Matsson återvänt till den sportsliga ledningen påverkade ”Dolkens” beslut att fortsätta i Hammarby:
– Självklart spelade det in, jag känner de båda sen tidigare och har stort förtroende till dem. De delar mina drömmar om att styra upp det sportsliga och verksamheten så att framtiden kan se mycket ljusare ut.

Det är ju väldigt tidigt, men vad har du för förhoppningar på den kommande säsongen?
– Just nu hoppas jag bara så många som möjligt stannar från förra säsongens trupp och gör sällskap på den här resan. Om de gör det ser det extremt lovande ut och då jag har höga förhoppningar. I mitt huvud ska vi kämpa om en topplacering nästa år, men först och främst handlar det om att få en stabil förening. Då kommer det sportsliga att ordna sig!

Sportchef Kalle Matsson är förstås nöjd över att Martin Dolk väljer att stanna på Söder:
– Jättekul att Martin vill fortsätta och spela för Hammarby. Han blir bättre och bättre efter sin skada och vi vet alla hans potential. Jag tyckte att jag såg självförtroendet och beslutsamheten hos Martin igen förra säsongen och det hoppas jag att han kommer fortsätta visa nu. Han är en oerhört viktig spelare för Hammarby och kommer fortsätta att vara det framöver också, säger Matsson.