Rickard Lönn skriver nytt kontrakt

Niometersskytten Rickard Lönn blir nästa spelare att fortsätta i Hammarby.
29-åringen är klar för ytterligare en säsong.
– Jag vill hjälpa till och bidra till att vi går upp i högstaligan igen, säger han.

Bajens truppbygge inför hösten har inletts. Först blev Martin Dolk klar för spel i Allsvenskan och nu är det klart att Rickard Lönn också drar på sig den grönvita tröjan kommande säsong:
– Jag känner att vi gör en nystart i hela föreningen och att framtiden är så spännande att det helt enkelt inte gick att avstå, säger Lönn.

Magnus ”Nollan” Grahn och Kalle Matsson har anslutit till den sportsliga ledningen, vilket Lönn gläds över:
– Det är två personer jag respekterar oerhört mycket. Inte bara för sina handbollskunskaper utan för att de är två riktigt bra människor. Det har redan börjat hända saker i föreningen och självklart spelade det en roll i att jag valt att fortsätta.

Även om Lönn hoppas på en snabb comeback till Handbollsligan för Hammarbys del betonar han vikten av långsiktighet i klubben:
– Min förhoppning är att Hammarby stabiliseras som förening, på alla plan. Sen hoppas jag att vi kan visa upp en bra och attraktiv handboll med positiva resultat. Bonus om vi går upp givetvis men vi måste i vår satsning tänka långsiktigt. Jag hoppas våra fans vill fortsatt stötta oss, då tror jag att säsongen kan bli riktigt grym.

Med Lönns signatur kan sportchef Kalle Matsson nu lägga till en viktig pusselbit till lagbygget:
– Väldigt kul att Rickard bestämt sig för att spela vidare. Han bidrar med skyttekraft och är i sina bästa stunder en oerhört svårstoppad spelare. I år hoppas vi att han oftare ska kunna prestera på den högsta nivå som han kan och visat i emellanåt, säger Matsson.

Foto: Stephan Grahn.