”Biffen” krigar på i grönvitt

Anders Wik Rydberg har skrivit på inför kommande säsong.
Niometersspelaren siktar på att vara redo för spel till hösten.
– Hammarby känns som helt rätt miljö för mig att komma tillbaka från skadan, säger han.

Han tvingades se större delen av Hammarbys föregående säsong på grund av skada. Nu är Anders Wik Rydberg på väg tillbaka i sin rehabilitering – och följer med till Allsvenskan:
– Att få ha Sveriges bästa handbollsfans på sin sida ett år till ska bli jävligt kul, säger ”Biffen”.

Du skadade korsbandet i höstas, hur går din rehab?
– Det går sakta framåt hela tiden, så det känns bra. Vi som har rehabat i år, och typ 40 år innan, har världens bästa Anne (Hopfgarten, sjukgymnast – reds.anm.) som tar hand om oss. Den energin och det engagemanget hon lägger ner borde hon få mer uppskattning och uppmärksamhet för.

Det är några månader bort, men vad har du för förhoppningar på säsongen?
– Först och främst ser jag framemot att få kasta lite boll igen. Sen är såklart förhoppningen av vi ligger på den övre halvan och krigar för avancemang till Handbollsligan.

Sportchef Kalle Matsson menar att förlängningen med Wik Rydberg har stor betydelse framåt:
– ”Biffen” är en oerhört viktig förlängning för Hammarby. En ständigt underskattad spelare vars betydelse blev tydlig efter hans skada förra säsongen. Jag vet hur hårt han jobbat och jobbar med sin rehab och är övertygad om att han kommer tillbaka i gammal god form snabbt. Han är en lagspelare som kommer ge Hammarby stabilitet i både försvar och anfall samt på träningsplanen

Klara spelare säsongen 2019/20:
Martin Dolk, Rickard Lönn, Ludvig Lindeberg, Max Gugolz (uppflyttad), Fred Olsson (uppflyttad), Gunnar Pettersson, Kevin Johansson Eggan, Anders Wik Rydberg.

Foto: Stephan Grahn.