Norman skriver nytt kontrakt

Han fick förra säsongen förstörd av skada.
Nu får hårdskjutande Adam Norman chans till revansch i grönvitt med ett nyskrivet kontrakt på fickan.
– Jag krigar på varje dag med någon form av rehab varje dag och det ger framsteg, säger han.


Adam Norman är näste spelare att skriva kontrakt med Hammarby inför säsongen i Allsvenskan:
– Jag kände att det viktigaste för mig denna säsong är att komma tillbaka starkare och därför så finns det många faktorer här hemma som bidrar till det, så som vänner, lagkamrater och bra sjukgymnast, säger han om fortsättningen.

Det var i samband med bortamatchen mot Alingsås i mellandagarna Adam Norman skadade knäet. Efter operationen har han ägnat våren åt rehab – men exakt när han är tillbaka är svårt att säga:
– Hur nära jag är till spel igen är svårt att svara på, då det är väldigt olika från spelare till spelare hur fort det går med rehabiliteringen.

Vad betyder tillskottet av Magnus ”Nollan” Grahn och Kalle Matsson för dig?
– Det ger ju ett hopp på att vi kommer ”lösa detta” i och med att dom båda är erfarna och framgångsrika inom klubben, så det spelade en viss roll i mitt beslut att stanna.

Trots nedflyttningen har Norman förhoppningar att Bajen får upp självförtroendet av spelet i Allsvenskan:
– Vi var väl inte allt för vana att vinna majoriteten av förra säsongens matcher så det hoppas jag att vi gör i år. För min egen del vill jag bara in och spela för ett fullsatt ”Jerka” så fort som möjligt.

När Norman är klar med sin rehab bli han en spelare att räkna med, anser sportchef Kalle Matsson:
– Han har en uppenbart stor potential som inte riktigt fått komma till sin rätt på grund av oturliga skador. Nu jobbar han hårt för comeback och kommer få tid att hitta tillbaka. Med tid och kontinuitet i träningen så hoppas vi att den kvalitet som alla sett skymtar av ska komma fram ordentligt och Adam ska kunna leverera det han har i sig lite mer stabilt och över längre tid, säger han.

Klara spelare säsongen 2019/20:
Martin Dolk, Rickard Lönn, Ludvig Lindeberg, Max Gugolz (uppflyttad), Fred Olsson (uppflyttad), Gunnar Pettersson, Kevin Johansson Eggan, Anders Wik Rydberg, Adam Norman.