Ny fystränare till herrlaget

Hammarby Handboll har gjort klart med en ny fystränare till herrlaget.
Sonny Andersson, utbildad idrottsfysiolog med inriktning explosiva inomhusidrotter, tar över rodret.
– När jag fick en förfrågan att vara med på denna satsning kändes det inspirerande och givande, säger han.

Han har redan hunnit drilla Bajenspelarna inför sommaruppehållet med flera tuffa fyspass. Och nya fystränaren Sonny Andersson ser både framgångar och förbättringspotential i herrlaget:
– Det var bättre än vad jag förväntade mig men det finns mycket att jobba med. Framförallt har den tidigare träningen inte varit tillräckligt riktad och idrottsspecifik. Bara att systematisera den tydligare kommer att ge effekt, säger han.

Sonny, som bland annat skrivit en bok kring innebandys fysiologi, har sedan många år arbetat som styrke- och konditionscoach inom olika sammanhang. Nu blir han ansvarig för herrlagets fys kommande säsong:
– Jag kommer bidra med nya tankar och idéer om styrke- och konditionsträning för handbollsspelare. Jag tror på att utbilda varje spelare så de blir sina egna, bästa coacher. Lyckas man med det får man tillbaka mycket.

Vad ser du mest fram emot med detta uppdrag?
– Resultaten, jag vill att varje spelare ska växa och förbättra sin atletiska förmåga. Förhoppningsvis kan det omvandlas till att de blir bättre handbollsspelare i slutändan. 

Sportchef Kalle Matsson är nöjd med tillskottet till ledarstaben:
– Ett grymt nyförvärv som besitter stor kompetens, vilja och energi. Han har redan hunnit lära känna gruppen och jag är övertygad om att han kommer utveckla spelarna på ett positivt sätt.