Hammarby värvar SM-vinnare

I våras SM-guld, i sommar VM med U21-landslaget – och till hösten spel på Söder.
Hammarby Handboll har gjort klart med lovande niometersspelaren Gustav Davidsson.
– Väldigt inspirerande att komma till en klubb med sådan historia och kultur, säger 19-åringen.

Davidsson, som spelade 30 matcher och satte 19 mål i grundserien för SM-vinnarna Sävehof den gångna säsongen, byter nu västkusten mot Södermalm och Hammarby. Han kommer de närmaste två säsongerna kombinera handbollen med studier.
– När jag väl hade bestämt mig för att flytta kändes det givet att komma till en annan stor förening i Stockholm. Det känns grymt bra att kunna kombinera plugg med handboll i Bajen, säger Davidsson, som samtidigt skickar en hyllning till sin förra klubb:
– Ända sedan jag kom till klubben 2015 har jag varit en del i ”Sävehof-familjen” och jag har fått möjlighet att utvecklas där. 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?
– Som en ganska allround niometersspelare även om jag föredrar att vara mittnia. Jag trivs i rollen att styra spelet och vara en ledare på planen. Jag gillar även samspelet med linjen.

Davidsson, som redan hunnit träna med sina nya lagkompisar, ser fram emot höstens spel i den grönvita tröjan:
– Det ska bli spännande att göra ett första år i Allsvenskan som jag tror kan utveckla mig som handbollsspelare på flera sätt. Förhoppningsvis kommer jag få mycket speltid framåt, men också bakåt som jag inte riktigt har fått tidigare. Avslutningsvis ser jag fram emot att sätta på mig den grönvita tröjan och göra premiär i ”Jerkahallen” till ”Just idag är jag stark”.

Sportchef Kalle Matsson är förstås nöjd med att Hammarby lyckats knyta till Davidsson för två säsonger:
– Fantastiskt nyförvärv som vi tror väldigt mycket på och som kommer vara en stor del i Hammarby Handbolls nystart. Gusatv är spelsmart, teknisk och har bra fysik. Han kan bli hur bra som helst och ett oerhört bra tillskott för oss. En spelare som direkt kommer ta stor plats och mycket ansvar, säger han och fortsätter:
– Jag vill också passa på att tacka Sävehof för proffsigt och bra samarbete kring övergången.