Ny målvaktsduo mellan stolparna

Hammarby Handboll har gjort klart med målvakterna Alexander Holmberg från Skånela samt Täbys Linus Bergh.
Båda har skrivit på för kommande säsong.
– De kommer jobba tillsammans och sporra varandra till bra prestationer under året, säger sportchef Kalle Matsson.

Bygget av truppen inför höstens spel i Allsvenskan har tillförts två viktiga pusselbitar i form av målvaktsduon Alexander Holmberg, 23, och Linus Bergh, 18. Holmberg har spelat i allsvenska Skånela sedan 2012 men byter nu Märsta mot Söder.
– Förhoppningsvis får jag en del speltid så jag kan visa vad jag går för. Hammarby kändes som rätt miljö att ta nästa steg i och att vara med på den resa vi tillsammans som lag ska göra, säger Holmberg och fortsätter:
– Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att spela inför den grönvita publiken som man hört mycket gott om.

Hur vill du beskriva dig som spelare?
– Jag är en stor målvakt som är lugn och väldigt placeringssäker. Jag vill sätta igång spelet snabbt både i första och andrafas. Vill även vara med och styra defensiven från min målvaktsposition.

Linus Bergh kommer också från norra sidan av stan, närmare bestämt Täby HBK – där han vaktat kassen i division 1. Han är även uttagen till kommande U19-VM.
– Oerhört kul och spännande att få komma till en så välkänd klubb som Bajen. Det ska bli riktigt spännande att få känna på att spela på en högre nivå än vad jag har gjort tidigare och att genom detta kunna utvecklas som målvakt, säger han.

Om du målar upp en bild av dig själv, hur lyder den?
– Jag har höga ambitioner och stark drivkraft. Skulle vilja beskriva mig som en målvakt med säker positionering och ett driv för att utvecklas genom att våga testa och utmana mig själv.

Bergh passar också på att skicka en hälsning till sin tidigare tränare:
– Ett extra stort tack ska Tomas Johansson, som har varit min tränare och har hjälpt mig under många av mina tidiga år både på och utanför planen.

Sportchef Kalle Matsson är förstås nöjd med tillskotten och kommenterar herrlagets nya målvaktsduo så här:
– Alexander är en lite äldre kille som inte riktigt fått visa vad han går för hittills. Har bra storlek och vi tror att han i vår miljö kan blomma ut ordentligt och göra riktigt bra ifrån sig. Linus är en ung och lovande målvakt som vi tror mycket på både nu och för framtiden. Ambitiös och driven kille som har alla förutsättningar att utvecklas till en fantastisk målvakt.