Ny målvaktstränare till herrlaget

Hammarby Handboll förstärker tränarstaben med målvaktstränaren Martin Norrbom.
Han kommer närmast från samma roll i Täby HBK.
– Mitt uppdrag är att hjälpa våra målvakter så de kan bidra till att vinna matcherna, säger han.


Martin Norrbom heter Bajens nya målvaktstränare. 48-åringen har en gedigen karriär inom handbollen, både som spelare och ledare. Bland annat har han spelat i tyska Bundesliga på 1990-talet. Som tränare har Norrbom hjälpt såväl Skurus och Spårvägens damlag, som nu senast Täby HBK – där han tränade Bajens nyförvärv Linus Bergh.
– Ja, jag har jobbat en del med honom tidigare och jag försätter gärna det samarbetet. Sedan är det spännande att utveckla två driva målvakter, både Linus och Alexander (Holmberg) är ambitiösa killar.

Vad har du hunnit få för intryck av dem?
– Två positionssäkra målvakter med lite olika styrkor och drivkrafter trots att de är fysiskt rätt lika.

Sportchef Kalle Matsson är förstås nöjd med värvningen av Martin Norrbom och han ser stora möjligheter till utveckling i det nya målvaktsteamet:
– Martin har oerhörd erfarenhet av målvaktsspelet och kommer hjälpa och stötta våra målvakter på bästa sätt. Han är kunnig och engagerad, säger han och fortsätter:
– Tillskottet av Martin är en tydlig signal för hur vi vill jobba. Vi vill ge alla spelare de bästa förutsättningarna för att de ska kunna utvecklas och bli bättre. Med Martin är vi trygga att målvakterna för det och det ska bli spännande att följa hans arbete under säsongen.