Landslagsspelare från Estland klar

Estniske landslagsspelaren Hendrik Varul är klar för Hammarby Handboll.
Mittsexan kommer från inhemska toppklubben Pölva Serviti.
– I Estland är jag van vid att vinna, jag hoppas vi kan fortsätta med det i Hammarby, säger han.


23-åringen, som även spelar regelbundet i det estniska landslaget, har tidigare provtränat med Hammarby – och nu är det klart att han spelar i grönvitt kommande säsong.
– Det känns jättekul! När jag var och testade i Hammarby gillade jag verkligen stämningen i laget och jag ser verkligen fram emot att spela här, säger han.

Varul, vars tidigare lag Pölva Serviti slutade tvåa i ligan den gångna säsongen, beskriver sig som en snabb mittsexa som både kan spela anfall och försvar:
– Jag gillar att springa in bakom motståndarna och göra mål tack vare bra tajming och överraskande aktioner. I försvar är mina främsta egenskaper blockeringar och man-man-spelet. Och så är jag en lagspelare som gillar mycket känslor!

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
– För egen del vill jag utvecklas och bli en bättre handbollsspelare, bli mer bekant med spelstilen och taktiken så snabbt som möjligt så jag kan bidra till laget. Men mest av allt ser jag fram emot att spela matcher inför välfyllda läktare!

Sportchef Kalle Matsson har stora förhoppningar på värvningen av Varul:
– Väldigt spännande spelare som vi tror stärker laget rejält. Duktig både offensivt och defensivt samt en väldigt bra karaktär. Kommer tillsammans med Kevin (Johansson Eggan) vara ett mittsex-par av hög klass. Det ska bli väldigt spännande att se hur han kan utvecklas hos oss.