Kalle Matsson om läget i herrlaget

Två veckor in i försäsongen väntar på fredag första träningsmatchen för Bajen när Nyköping står för motståndet.
Här ger sportchef Kalle Matsson en uppdatering från laget.
– Spelarna är positiva och ser verkligen framåt mot säsongen som ska komma, säger han.

Om ungefär en månad kickar Allsvenskan igång och Hammarby är i full gång med förberedelser. Samtliga nyförvärv är på plats, vilket ger laget möjligheter att svetsas samman – både på och utanför planen:
– Vi jobbar för att ha en grupp som trivs ihop och som jobbar hårt tillsammans. Nu under de första veckorna har de bland annat fått spela in reklamfilmer tillsammans, vilket tvingade dom till samarbete och lockade fram många skratt, berättar Kalle Matsson.

Sedvanliga fystester inledde försäsongen under ledning av nye fystränaren Sonny Andersson:
– Sonny var väldigt nöjd med testresultaten, vilket visar att killarna jobbat hårt även under ledigheten.
Även på handbollsplanen pågår ett utvecklingsarbete, flera nya spelare ska ju skolas in – där fokus på träningarna i nuläget ligger på försvar:
– Spelmässigt har vi startat med att försöka skapa en stabil grund i försvarsspelet som vi kan utgå ifrån och jobba vidare med under säsongen. Det ser intressant och spännande ut. Men finns så klart fortsatt mycket att förbättra, vilket vi också avser att göra först och främst under de närmsta veckorna med hårdträning och träningsmatcher men även under hela säsongen, säger Matsson.

Trots att Hammarby nu får ”börja om” i Allsvenskan ser Matsson detta som en möjlighet för föreningen att komma tillbaka än starkare framöver:
– Vi vill att detta ska vara en nystart för laget och att vi nu börjar en rejäl utvecklingskurva som kan göra att vi kan bli bättre och bättre match för match och även för de närmare säsongerna. Både spelarna och vi ledare tycker detta är oerhört roligt och stimulerande och vi kommer jobba oerhört hårt för att göra en så bra säsong som möjligt. Kom gärna och titta på våra första steg i nystarten under de träningsmatcher vi spelar!

Foto: Romus Ramström