Fortsatt samarbete med handbollsgymnasium

Ett år har gått av sedan Hammarby IF Handboll inledde ett samarbete med Midsommarkransens handbollsgymnasium med syftet att bättra förutsättningarna för unga killar att en dag spela handboll i ett fullsatt Eriksdalshallen. I och med samarbetet med gymnasiet kan de killar som väljer att läsa på Midsommarkransen få tre år av välplanerad träning då tre av instruktörerna på skolan även är tränare i Hammarby handboll. 
Samarbetet med Midsommarkransen har redan givit resultat. Denna säsong har den tidigare eleven på Midsommarkransen Alexander Binderis lyfts upp till a-laget, även Viktor bergklint, nuvarande elev på skolan tränar fullt med Hammarbys a-lag. Givetvis hoppas Hammarby handboll på att ännu fler killar från Stockholmsområdet skall vilja träna handboll och fys under de tre åren på skolan så att publiken i huvudstaden får se många mål från killar med anknytning till Stockholm.
Hammarbys a-lagstränare Kalle Matsson och Magnus Oscarsson är bägge nöjda med samarbetet, dels för att killarna får en bra helhetsbelastning vad gäller träning över de tre åren, men också för att de bägge tränarna själva ser killarna i vardagen. Både Magnus och Kalle är instruktörer på skolan.
Spelare som valt att träna under denna form denna säsong är:
Födda -00: Adam Blanche, Maximillian Binderis, Mikael Dahlbäck
Födda -99: Philip Åkerström
Födda -98: Viktor Bergklint, Simon Hjortenbo, Willy Wiggström, Gustaf Bondestad
Det är handbollsgymnasium som gäller dagtid och samtliga spelare tränar och spelar med Hammarbys U- eller A-lag på kvällstid.
Läs mer om Midsommarkransens gymnasium HÄR eller lämna din ansökning hos SHF.
Hammarby IF Handboll ser fram emot ett gott fortsatt samarbete med Midsommarkransens handbollsgymnasium.
Erik Larholm
Gilla på Facebook:
Sjölins & Midsommarkransen handbollsgymnasium
Följ på Twitter:
@NIUSjolins
@NiuhandbollMkgy
Följ på Instagram:
@sjolins_mkgy_handboll