Hammarby U – Huddinge HK 30-25 (17-13)

Utvecklingslaget Cliff är fortfarande i serieledning efter nio raka segrar och +99 i målskillnad. Söndagseftermiddagen den 8:e januari spenderades i Skärholmshallen och för motståndet stod Huddinge HK.

Det var inledningsvis en jämn match lagen emellan, stundtals med Huddinge i ledningen, stundtals med Cliff i förarsätet. Andra delen av matchens första akt tillhörde dock hemmalaget i gult då man tillslut hittade lösningar mot de blå gästernas höga försvarsvarianter.

Andra halvlek handlade till stora delar om bevakning av ledningen från Cliffs sida. Laget gjorde spelarbyten och alla fick vara med och bidra till ytterligaren en vinst, den elfte raka i seriesammanhang.

Värda att nämna lite extra är Jesper Johansson som var ett hot framåt matchen igenom, Alexander Binderis som även han skapade stora ytor framåt och dessutom bidrog med härlig energi. Erik Borgenhäll växte in i matchen och fick bra koll bakåt när det hela avgjordes.

Serietabell och kommande matcher hittar ni HÄR. Returmötet mot Huddinge HK är tisdag 17/1 kl.19.15 i Huddingehallen.

Målskyttar Hammarby:
Jesper Johansson 8, Alexander Binderis 6, Viktor Bergklint 5, Simon Hjortenbo 3, Philip Åkerström 2, Erik Borgenhäll 2, Gustaf Bondestad 2, Axel Svansson 1, Patrik Sandberg 1.

Utvisningar:
3×2 min.

Erik Larholm