Hammarby Dam – Sportsgear DHK 19-22

Efter en stark höst med nio raka vinster kom så den första förlusten för Hammarbys damer. I söndags kväll vände serien och Sportsgear DHK stod åter för motståndet, i senaste mötet vann Hammarby med 7 mål men nu fanns inte samma kämparglöd där och hemmalaget förlorade då med 3 mål.

Vad tycker du om hur matchbilden utvecklades?
– Jag tycker vårt spel var svajigt under hela matchen. Det fanns många ljusa stunder men samtidigt mycket som vi behöver jobba på. Vi glömde bort att spela som ett lag och plocka fram bajenhjärtat fullt ut, säger Julia Patriksdotter Ågren lagkapten i Hammarby.

Hur ska ni hitta tillbaka till spelet ni hade innan juluppehållet?
– Det blev en kickstart på 2017 men vi kommer vända den här förlusten till något bra och köra ännu hårdare resten av säsongen.

Nästa match är borta mot IFK Mariefred söndag den 22/1 kl.16.45. Utvecklingslaget Bajen IF spelar samma dag hemma i Eriksdalshallen kl.19.30, det är derby mot Norrtulls SK (som administreras av IK Bolton).

Målskyttar Hammarby:
Jessica Malmén 6, Olivia Rosenberg 5, Sandra Nagy 4, Melica Lidberg 3, Julia Ågren 1.

Utvisningar:
3×2 min.

Johanna Frisk