Damerna avancerar till division 2

Söndag den 5 mars, en vanlig dag för många – men en dag som för Hammarby IF HF’s damlag blev historiska. Mycket stod på spel – matchen mellan Bajen och HUFF var avgörande, då vinst för tjejerna skulle leda till spel i division 2 nästkommande säsong.

Första halvlek visade vara en riktig nagelbitare. Trots fördel under största del av matchen lyckades Bajen inte sätta lägena och det upplevdes stundtals som att nervositeten tog över. HUFF letade sig igenom försvaret och en bit in i halvleken var ställningen 8-6. Med hjälp av god coachning och support från den sjungande hejarklacken gick tjejerna in i halvlek med ledning 12-7. Det var dags att tagga till; lugna nerverna och slutföra arbetet.

Sagt och gjort. Redan de första fem minuterna in i andra halvlek visade sig fantastiskt pannben på hela laget. Man kämpade tillsammans, tog smällar, täppte igen i försvaret och levererade magi. Med ställning 20-10 efter dryga 15 minuter, och klacken sjungandes ”dubbelt på tavlan” visade sig det storhet i Jerkahallen. Tjejerna krigade på ordentligt för varandra, levererade handbollsgodis av bästa sort och slutförde uppgiften med bravur. När slutsignalen löd och vinsten var säkrad med otroliga 19 bollar, återstod bara jubel! Slutresultat blev 31-12.

Vi vill även passa på att tacka domarna, funktionärerna och framförallt motståndarna HUFF för en väldigt välspelad och god match. Och som alltid – vår fantastiska hejarklack som får tjejerna att prestera ännu bättre varje gång!

För er som vill passa på att se tjejerna är säsongen inte över än, två matcher är kvar för damlaget denna säsong. Nästa match är den 19 mars då Stockholmspolisen står för motståndet.

Men igår stod det alltså klart – nästa år ses vi i Division 2.

Och glöm framförallt inte,
Det är vi som är Hammarby!

Målskyttar Hammarby:
Sandra Petersson Kettler 7, Olivia Rosenberg 5, Jessica Malmén 4, Sandra Nagy 4, Nathalie Nord 4, Anna Palmqvist Ullholm 3, Anna Engstam 2, Melica Lidberg 1, Mira Harms 1.

Räddningar Hammarby:
Anna Olsson 70%, Amanda Telg 65%.

Utvisningar:
4×2 min.

Josefine Berg