Hammarby – Redbergslid 22-31 (9-17)

Ett kvalklart Hammarby hade inte mycket att sätta emot i torsdagens sista grundseriematch mot ett Redbergslid som kämpade för en bättre tabellplacering. 
– Det har varit bättre och bättre spel hela våren, förutom idag så det kanske vi får räkna som ett olycksfall i arbetet, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Redbergslids Emli Mellegård gjorde matchens första mål och stod för fem av RIK:s sju första mål och var därmed en starkt bidragande faktor till att bortalaget ledde med 2-7 efter tio minuter. En ledning som växte till åtta bollar i halvtid.
– Jag tycker att vi är jättedåliga i 60 minuter. Vi är inte koncentrerade, det är svårt att hitta koncentrationen när man inte har lagt ner energin och tagit sig till det tillståndet man ska vara i innan man spelar, säger Kalle Matsson.

Andra halvlek var inte mycket roligare och Redbergslid komfortabla ledning gjorde att det aldrig blev spännande. Bortalaget vann till slut med 22-31.
– Vi har gjort en bra resa under året och har verkligen kommit någonstans. Tyvärr fick vi inte visa det idag, säger Kalle Matsson.

Hammarbys manager kunde dock efter matchen konstatera att Hammarby haft en avsevärt bättre vårsäsong än höstsäsong.
– Vi började jättedåligt och hade alla möjliga tänk bara problem med spelet. Men vi fortsatte att kämpa och bestämde oss verkligen för vad vi ville göra. Jag tycker att vårsäsongen har varit bra. Det är egentligen första riktigt dåliga matchen idag, annars har det varit bra insatser i stort sett hela tiden under våren.

Kvällens största glädjeämne var annars att det blev klart att Hammarby klarade elitlicensen för kommande säsong. Nu är det full fokus på kvalspelet som drar igång nästa vecka med bortamatch mot Amo Handboll på onsdag.

Målskyttar
Hammarby IF: Nils Pettersson 5, Gunnar Pettersson 5, Anders Wik-Rydberg 3, Viktor Ahlstrand 3, Alexander Morsten 2 (2), Jonas Løkken 2, Axel Svansson 1, Johan Nilsson 1.
Redbergslids IK: Emil Mellegård 7, Albin Stenberg 4, Rickard Lönn 3, Anton Gustafsson 3, Ludvig Högberg 3, Linus Arnesson 3, Tobias Johansson 2 (1), Oliver Wigmark 2, Martin Mårtesson 2, Markus Thorbjörn 1, Adam Jöhnsson 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 4×2 min.
Redbergslids IK: 1×2 min.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Publik: 502.

Livia Jakobsson