Amo Handboll – Hammarby (14-18) 29-35

Efter en trevande inledning fick Bajen ordning på spelet och vann borta med sex bollar mot Amo i  kvalet till Handbollsligan. Nu väntar två matcher i Eriksdalshallen nästa vecka. 

Kvalspelet till Handbollsligan spelas i bäst av fem matcher och under onsdagens spelades Hammarby den första kvalmatchen borta mot Allsvenskatrean Amo Handboll.
– Det är kul att kvalspelet är igång nu. Vi har förberett oss sedan det blev klart att vi skulle spela kval och vi har väntat på det i någon vecka nu, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hemmalaget inledde onsdagens match piggast och ledde med 5-3 efter knappt tio minuter. Hammarby visade upp ett något trevande spel.
– Vi kände lite på varandra i början. Vi får till ett ganska bra anfallsspel men får problem med att lösa deras. Vi får inte tag i bollarna i början och då tar de kommando. Sedan blir vårt spel lite bättre, säger Kalle Matsson.

Efter ytterligare tio minuter har Hammarby kommit ikapp och går sedan om, tack vare mål av bland andra Nisse Pettersson som totalt gjorde nio mål. Hammarby gick till halvtidsvila med en fyra målsledning (14-18).
– Anfallsmässigt fungerar det, med bra omställningar. Vi får lite grepp efter tjugo minuter och är bra på att straffa Amo genom att kontra in mål på avkast.

Ett 50-tal grönvita supportrar fick i andra halvlek se ett Hammarby med ett stabilt grepp om matchen. Efter en kvart hade Hammarby utökat sin ledning till sju mål och även om Amo Handboll gjorde tre raka mål sista fem minuterna så fastställde Alexander Morsten slutresultatet till 29-35 med matchens sista mål.
– Vi är konsekventa idag och driver på tempot bra i matchen och är noggranna i det vi gör.

Att onsdagens kvalmatch var rejält uppsnackad på förhand var inget som Hammarbys manager Kalle Matsson tyckte påverkade laget och spelet.
– Det är kul att det skrivs om matcherna och jag tycker att killarna har hanterat det jättebra. Vi har förberett oss på samma sätt som vi gör inför alla matcher för att kunna göra en bra insats. Vi har full respekt för Amo Handboll – det förtjänar de efter den fina säsong som de har haft. Det är först till tre segrar som gäller, förhoppningsvis tar vi en till på måndag.

Målskyttar
Amo Handboll: Nicklas Andreasson 9, Oliver Olsson 7 (3), Simon Nordh 5, Daniel Steen 3, Erik Karelius 2, Joseph Davis 2, Philip Kjellander 1.

Hammarby IF: Nils Pettersson 9 (2), Gunnar Pettersson 4, Jonas Løkken 3, Alexander Morsten 3 (1), Jonatan Wenell 3, Johan Nilsson 3, Anders Wik Rydberg 3, Viktor Ahlstrand 3, Örn Ingi Bjarkason 2, Andreas Halvarsson 1, Patrik Lindblad 1.

Utvisningar
Amo Handboll: 4×2 min.
Hammarby IF: 1×2 min.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 662.

Nästa kvalmatch spelas i Eriksdalshallen på annandag påsk, måndag 17/4, kl 19. Nu fyller vi Eriksdalshallen – köp din biljett redan nu: hammarbyhandboll.ebiljett.nu

Livia Jakobsson