Hammarby – Amo Handboll 28-25 (16-14)

Annandagens kvalmatch bjöd på mer kamp än skönspel när Hammarby Handboll besegrade Amo Handboll med tre mål. Vinsten innebär att Hammarby nu leder kvalserien med 2-0 i matcher.
– Vi är ett steg närmare nu, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby hade svårt att få spelet att stämma i kvalspelets andra match mot Amo Handboll och bortalaget ledde med 3-7 efter tio minuter.
– Vi tappar riktlinjer och strukturen kring det vi ska göra. De får matchen dit de vill med kämpa- och krigaspel, det ska de ha stor eloge för. Vi ska kunna hantera det lite bättre och spela smartare med huvudet, säger Kalle Matsson.

Hammarby jobbade sig dock in i matchen och efter dryga kvarten hade hemmalaget knappat in och låg endast under med ett mål.
– Från början verkar vi tro att det bara räcker att spela med huvudet och inte kämpa överhuvudtaget, då hamnar vi under som vi gör. Sedan är det bra gjort att vi krigar oss tillbaka in i matcher, säger Kalle Matsson.

Hammarby gick till slut till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Men publiken, som kvällen till ära var 1 592 personer stor, kunde inte andas ut. Andra halvlek blev om möjligt ännu mer intensiv än första och tio minuter in stod det 19-19.

Efter ytterligare tio minuter hade bortalaget lyckats gå om och ledde med 23-24. Men i takt med att publiken ökade volymen på ramsorna lade Hammarby till slut i en andra växel och med fem minuter kvar stod det 26-24 på tavlan. Med 20 sekunder kvar fastställde Patrik Lindblad slutresultatet till 28-25.
– Vi fajtar ner dem helt enkelt, det är inte mycket till handbollsmatch det här. Stödet på läktarna betydde väldigt mycket. Det är starkt att vi till slut lyckas vinna.

Målskyttar
Hammarby IF: Nils Pettersson 6 (2), Anders Wik-Rydberg 4, Jonatan Wenell 3, Alexander Morsten 3 (1), Andreas Halvarsson 3, Viktor Ahlstrand 3, Patrik Lindblad 2, Jonas Løkken 2, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1.
Amo Handboll: Philip Kjellander 7, Oliver Olsson 6, Simon Nordh 3 (2), Nicklas Andreasson 3, Daniel Steen 2, Joel Wallgren 2, Erik Karelius 2.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
Amo Handboll: 4×2 min, Nicklas Andreasson rött kort efter tre utvisningar.

Domare: Andrej Smajlagic och Sandro Smajlagic.

Publik: 1 592.

Hammarby tar emot Amo Handboll i Eriksdalshallen igen på torsdag den 20 april för match tre i bäst av fem. Avkast kl.19! Biljett till matchen köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu

Livia Jakobsson

Foto: Therese Back