”Viktigt att det är drag på läktarna”

Hammarby leder med 2-0 i kvalet när det på torsdag är dags för tredje kvalspelsmatchen mot Amo Handboll.
– Vi hoppas att det kommer tillbaka lika mycket folk som i måndags. Blir det en sådan kämpamatch som då är det väldigt viktigt att det är drag på läktarna, vi får lite extra kraft i det, säger Kalle Matsson.

Sedan måndagens andra seger mot Amo Handboll har laget sett till att återhämta sig och ladda om inför torsdagens hemmamatch.
– Mycket av det vi har tränat på såg vi inte på matchen i måndags. Det gäller att vi gör det fullt ut och bättre. Det kan hända att det blir en liknande match och då måste vi kämpa men ändå använda skallarna när vi spelar, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarbys målvakt Robin Hallberg, som har turats om att vakta buren med Anton Hellberg, vill se ett högre tempo i torsdagens match.
– Jag vill se att vi skruvar upp tempot ytterligare. Vi är duktiga på att utnyttja de chanser som vi får när de gör misstag framåt. Vi hittade rätt i försvarsspelet en bit in i första halvlek i måndags när vi spelade fysiskt och inte så avvaktande.

Att publiken ger laget extra kraft håller även Robin Hallberg med om.
– Det är tufft som bortalag att möta den här typen av publik. Det ger väldigt mycket energi när Bajen Fans och alla andra är på plats.

Hammarby Handboll möter Amo Handboll i Eriksdalshallen torsdagen den 20 april, avkast kl.19. Biljett köper du enklast via hammarbyhandboll.ebiljett.nu