Johan Nilsson: ”Ett fint avslut på säsongen”

I det som blev den sista matchen i kvalspelet blev Johan Nilsson målbäst. Kantspringaren satte nio bollar och bidrog starkt till att Bajen vände matchen.
– Jäkligt skönt att vi tar tre raka segrar och får ett fint avslut på säsongen, säger han.

Småländska Amo bjöd, precis som i måndags upp till dans, i en halvlek. Sedan tog bensinen slut i tanken och Hammarby kunde ta sikte på tredje raka segern och därmed vinna matchserien med 3-0. Johan Nilsson kunde, framförallt i andra halvlek, öka på sin målskörd med ett gäng kontringar i öppet mål.
– Amo har ju konsekvent spelat sju mot sex och fått hyfsat bra utdelning men nu får vi stopp på dem, får ut bollen på någon som springer och då straffas de hårt, säger Nilsson, som samtidigt framhåller smålänningarnas kampvilja:
– De ska ha stor eloge för det! De gör ett bra jobb, sedan orkar de inte inte helt enkelt. Vi kan gå runt på fler folk och är mer samspelta, medan de har en startsexa som de kör stenhårt på.

En till stora delar jobbig säsong för Hammarby kan nu läggas till handlingarna. Nilsson är förstås inte nöjd:
– Det är skönt att den är över, samtidigt har jag sagt till andra att det känns lite bittert. Man hade inte direkt gått in med tanken på att spela kvalmatcher utan sett fram emot ett slutspel i en full hall och ett jäkla drag.
Samtidigt passar han på att hylla fansen som slutit upp rejält när det behövts som mest nu i kvalspelet:
– De bär fram oss och skapar den där magin, som i måndags när det var jobbigt där ett tag. Nu i andra halvlek, när vi får göra några lätta mål, triggas de igång. Det är ett konstant ljud och det ger oss extra energi.