Anton Hellberg skriver nytt kontrakt med Bajen

Det är nu klart att Anton Hellberg blir kvar i Hammarby Handboll. Målvakten har skrivit på för ytterligare en säsong.
– Det känns jättebra att målvaktsparet är intakt, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Anton Hellberg kom till Hammarby inför säsongen från allsvenska VästeråsIrsta och blev riktig överraskning, mycket tack vare sin fysik och en funktionell teknik.
– Han är även en lugn och samlad kille som inte stressar upp sig utan behåller kylan även i viktiga lägen under matcherna, säger Kalle Matsson, som är mycket nöjd över att Hammarby har förlängt med målvakten.
– Ja verkligen! Det känns jättebra att målvaktsparet är intakt. Jag tycker de (Anton och Robin Hallberg) kompletterar varandra bra och kan förhoppningsvis sporra varandra till en ännu bättre nivå under nästa säsong.

Kalle Matsson ser dock flera utvecklingsmöjligheter för Anton Hellberg under nästa säsong, bland annat när det gäller positionering i målet, så att han kan använda sin storlek och göra kompaktare parader, och även igångsättande av spelet.
– Han kommer att ha stor nytta av den erfarenhet han fick under förra säsongen och kommer ha klarare för sig vad som krävs av honom och vad han kan förvänta sig att möta för skott.

Vad kan vi förvänta oss av Anton Hellberg nästa säsong?
– Jag tror att vi kommer få se en ännu bättre Anton under kommande säsong och jag ser verkligen fram emot att följa hans utveckling.

Slutligen, hur ser arbetet ut med truppen inför hösten? 
– Vi jobbar på för fullt och har en hel del på gång både vad gäller förlängningar och nyförvärv. Vår förhoppning är att vi ska kunna ställa en starkare trupp än på väldigt länge på banan under nästa säsong.