EXTRA: Rickard Lönn klar för Hammarby Handboll

För en månad sedan blev niometersspelaren Patrik Fahlgren klar för Hammarby. Nu har klubben gjort klart med ytterligare en niometersspelare: Rickard Lönn, som närmast kommer från Redbergslid.
– Hammarby har alltid varit en stark förening, det kommer att bli jätteroligt, säger 27-åringen.

Vänsternian Rickard Lönn är fostrad i Aranäs och har utöver sina år i Redbergslid även varit proffs i både Tyskland och Danmark.
– Jag är effektiv när jag spelar och har alltid gjort mycket mål. Jag är en typisk skytt. Fast jag inte har spelat så mycket den här säsongen tycker jag att jag har fått ett större lugn i mitt spel, hälften så mycket som förra året har jag gjort fler assist så jag tycker själv att jag har utvecklats, förklarar han.

Den två meter långe, kraftfulle skytten gjorde 92 mål och 49 assist den gångna säsongen. Att det nu blir flytt till Stockholm och Bajenland säger Rickard Lönn beror på en helhet.
– Eftersom jag är från Göteborg så ville jag gärna till en storstad. Det är en helt annan grej att sitta i en liten by, det har jag gjort innan. Sedan har Hammarby alltid varit en stark förening med allt som hör till. Handbollsmässigt lockade det självklart också; Kalle Matsson vill satsa och det vill jag också.

Som person beskriver han sig själv som ”snäll, ärlig och analyserande”. Och Rickard Lönn, född 1990, ser nu fram emot att få bidra till Hammarbys trupp.
– Jag vill bidra till en bra grupp och se till att gruppen blir stark. Jag vill bidra med mitt skytte och rutin. I grund och botten vill jag bidra med så mycket jag kan, för mig själv och för helheten, säger han.

Flyttlasset från västkusten till Stockholm går första veckan i juli och Rickard Lönn, som spelat i Eriksdalshallen många gånger ser nu fram emot att få göra det i hemmatröjan.
– Det har alltid varit roligt att spela i Stockholm och särskilt när det är många fans på plats. Det kommer att bli spännande att nu få vara på andra sidan. Jag ser fram emot att gå in i Eriksdalshallen och spela. Jag vill bara att det ska sätta igång så fort som möjligt, säger Rickard Lönn.

Hammarbys manager Kalle Matsson är nöjd med värvningen av Rickard Lönn. Klubben har skrivit ett kontrakt på två år med vänsternian.
– Det är en jättekul värvning, Rickard erbjuder något vi saknat med sitt starka skytte från distans och han kommer att komplettera de andra niometersspelarna på ett bra sätt. Han har en väldigt hög högstanivå som jag hoppas och tror att vi kommer få se ofta i Hammarbytröjan.

Hammarby Handboll hälsar Rickard Lönn varmt välkommen till klubben!

Foto: Michael Erichsen