Kalle Matsson kvar i Hammarby i tre år till!

Hammarby Handboll fortsätter sitt arbete inför kommande säsonger med att förlänga med manager Kalle Matsson, som har skrivit på ett nytt treårskontrakt.
– Vi har varit väldigt nöjda med hur han har skött sitt uppdrag och vi är glada att han vill vara med oss på vår långsiktiga resa, säger Robert Petrovic, ordförande Hammarby Handboll AB.

Kalle Matsson har haft huvudansvaret för Hammarbys a-lag sedan 2011 och inför den gångna säsongen utökades han roll till manager.
– Det innebär att vi i styrelsen nu ligger närmare laget och vet vad som händer löpande. Det är även en fördel att han är delaktig i ansvaret kring utvecklingen av U-laget för att säkerställa återväxten av våra unga spelare, säger ordförande Robert Petrovic.

Den senaste månaden har Hammarby säkrat två starka nyförvärv i niometersspelarna Patrik Fahlgren och Rickard Lönn. Förlängningen av Kalle Matsson ingår i klubbens långsiktiga arbete och planer.
– En del av vår treårsplan var att säkerställa tränarfrågan för att få en kontinuitet kring det sportsliga. Kalle ingår i sportgruppen som satt målsättningen på tre år och delmålen. Han är en viktig pusselbit i hela bygget, förklarar Robert Petrovic.

Vilka tycker du är Kalles starkaste egenskaper som manager?
– I tränarrollen får han alla spelare att springa åt samma håll så att alla hela tiden vet sin roll och spelar som ett lag. Som manager är det viljan att vara med och utveckla klubben till en högre nivå; hans engagemang och hjärta för klubben är mycket viktigt för oss.

Hammarby har precis lagt en utmanande säsong bakom sig, där platsen i Handbollsligan säkrades först efter kvalspel. Stödet från organisationen och styrelsen har trots varierande resultat funnits där hela tiden.
– Vi hade en dålig start och fick skador på nyckelspelare och självförtroendet fick sig en törn. Men vi i styrelsen stod hela tiden bakom laget och runt december och framåt började det hårda arbetet ge utdelning. Och till slut blev det några häftiga kvalmatcher som visade att vi är ett lag som hör hemma i högsta serien. För Handbolls-Sverige tror jag också att det var bra att Hammarby Handboll har en plats i Handbollsligan.

Hur ser nu arbetet ut inför kommande säsong?
– Truppen börjar formas, det finns alltid mer vi önskar oss men den stabila grundstomme vi har i laget kryddat med nyförvärven och eventuella fler känner jag att vi lagt plattformen för framtiden. Nu när vi lagt planen för en långsiktig satsning var det självklart att göra klart med Kalle Matsson också.